Meerdaagse zeilreizen

Classic Summercruise Actief

Vlieland, Terschelling en droogvallen

Aan boord van de tweemastklipper Actief zal dit jaar de Classic Summercruise plaatsvinden.

Schipper Droes Koopmans en zijn ervaren bemanning organiseren al vele jaren onvergetelijke zeilreizen over het Wad en naar de Waddeneilanden met de Actief.

U scheept in, op maandagavond  20 augustus 2018, aan boord van de Actief in de prachtige havenstad Harlingen. U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar.
Onder het genot van koffie, thee en Friese lekkernijen maakt u kennis met de andere gasten en de crew.
Schipper Droes heet u van harte welkom en geeft uitleg over het verblijf aan boord van een schip en praat met u, aan de hand van het weerbericht en de getijden, de geplande tour door.

Als u geïnstalleerd bent wordt het sein tot vertrek gegeven. De matroos geeft u graag uitleg over de zeilen en de touwen en hoe alles te gebruiken.
De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland.
Tegen borreltijd meert het schip af in de jachthaven van Vlieland en kunt u genieten op het dek.
In de kombuis wordt de maaltijd bereid en s ’avonds kunt u nog even door het dorp Oost-Vlieland wandelen, een terrasje pakken of wat slenteren langs de enorme zandstranden van dit prachtige eiland.

Dinsdag 21 augustus: na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt de Actief richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk.
In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling.  U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen.
De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de dag wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Woensdag 22 augustus: de Actief blijft liggen in de haven van Terschelling zodat u de mogelijk hebt dit indrukwekkende eiland te verkennen. Dit kunt u op diverse manieren doen: een auto huren (Wattcar), een scooter, e-bike, fiets, mountainbike, tandem, alles is rond de haven beschikbaar.
U kunt van te voren aan boord een lunchpakket samenstellen voor onderweg.
Na een heerlijk diner wordt de tour van de volgende dag besproken; het plan is “ droogvallen op een zandbank, ergens op het Wad” .

Donderdag 23 augustus: het schip verlaat op een afgesproken tijdstip de haven van West-Terschelling  en zeilt naar de toekomstige droogvalplek. Het anker gaat er in en nu is het wachten tot de ebstroom de zee meeneemt. Een prachtig moment om langzaam de zeebodem in zicht te krijgen en het schip op het zand voelen zakken. Schipper Droes geeft aan wanneer u het schip kunt verlaten en wanneer u zeker weer terug aan boord moet komen. En dan…wandelen, slenteren en GENIETEN!!!
Wanneer het water terugkomt waar het schip dan heen vaart laten we in het midden.
Dat de kok u de hele dag blijft verwennen staat als een paal boven water.

Vrijdag 24 augustus: de reis gaat richting de vaste wal, doel is Harlingen; een prachtige zeiltocht voor de boeg.
Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

*de planning van de tour is onder voorbehoud: de definitieve route van de cruise wordt uiteindelijk maandag bij inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.

 

Zoek hier uw reis per datum

Prijs: € 470,-

maandag 20 augustus, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 24 augustus, 15.00 uur


De prijs is inclusief volpension, toeristenbelasting en exclusief fris- en alcoholische dranken.
U heeft een hut op basis van 2 personen.

Wilt u alleen een hut dan betaald u een extra toeslag van €. 90,=