Weekend zeilen op zeilschip Oost-Vlieland

fun since ’85

to sail or not to sail: this is your weekend!!!!

*breadcrumbs*

Weekend zeilen op de Oost-Vlieland

De zomer begint, het wordt warmer: dit is het perfecte moment om een heerlijk weekend te gaan zeilen op het Wad! Wij hebben voor jou: natuurgenieter, liefhebber van zeilen, die houdt van rust en ruimte, een heel leuk weekend voorbereid.

Het programma van dit weekend zeilen met de Oost-Vlieland

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

De starthaven Harlingen, thuishaven van de vloot van de Historische Zeilvaart Harlingen en Traditional Sailing Charter, is een erg gezellig stadje aan het Wad. Met veel cafés, restaurants en bars rondom haar havens. Op vrijdagmiddag 31 mei 2024, vanaf 15.00 uur, heet kapitein Erik Querngester je welkom aan boord van zijn knusse schip de Oost-Vlieland. Erik is een ervaren zeiler en kent het Wad en de Waddenzee op zijn duimpje.

Een zeiltocht aan boord van de Oost-Vlieland is ideaal voor wie liever met kleinere groepen vaart. Je voelt je direct thuis op dit gezellige schip. Vanuit Harlingen zeil je naar prachtige bestemmingen op de Waddenzee. Zeilervaring is niet nodig; de schipper heeft natuurlijk wel hulp nodig bij het hijsen, zetten en strijken van de zeilen, maar, je kunt al snel aan het roer staan op dit handzame schip. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon te ontspannen en te genieten van zon, zee en wind .

Favoriete bestemmingen zijn de Waddeneilanden zoals Terschelling en Vlieland, ook tijdens deze reis bepaalt het weer de bestemming. Na het zeilen kun je slenteren door de kleine straatjes met hun vele cafés en winkeltjes of een fiets huren en het eiland verkennen. Als je het liever wat rustiger aan doet, kun je gewoon een rustig plekje zoeken op de kilometerslange stranden van de eilanden. Samen met je medezeilers bereid je tijdens het weekend de maaltijden.

Op zondagmiddag keer je terug naar de haven van Harlingen. Een korte zeilvakantie, die door de vele nieuwe ervaringen voelt als een volwaardige vakantie. Je neemt afscheid van Erik en Oost-Vlieland met veel nieuwe herinneringen in je bagage!

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Vrijdag 31 mei 2024 15:00 uur t/m zondag 02 juni 2024 16:00 uur

Prijs per persoon € 370,-

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak en exclusief fris en alcoholische drankjes

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 4 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.
N.B. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het schip te wijzigen naar een groter of kleiner schip.

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze zeilreis, het zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen.
Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.