Droogvallen en wadlopen

fun since ’85

De zachte bries, de warme zon en de zilte lucht drijven mij naar mijn bestemming.

*breadcrumbs*

Wadlopen en droogvallen op Werelderfgoed

De Waddenzee, met haar voortdurende cyclus van eb en vloed is al vele jaren onze droogvalgebied. Sinds 2009 is het Waddengebied Werelderfgoed. Door deze UNESCO-status staan de Wadden nu in hetzelfde rijtje als andere prachtige natuurgebieden zoals de Grand Canyon in Amerika en de Great Barrier Reef in Australië. Het waddengebied is daarom een unieke plek voor het wadlopen en droogvallen!

Hoe ziet een dagtocht eruit tijdens het wadlopen en droogvallen?

Tijdens een dagtocht droogvallen en wadlopen zoeken de schipper en matroos de mooiste droogvalplek uit. U kunt op eigen gelegenheid de schatten van de bodem ontdekken en natuurlijk zal de schipper u ook wegwijs kunnen maken. Wadlopen en droogvallen moet u gedaan hebben; dit is zo adembenemend mooi!

Varen naar de droogvalplek, het water zien verdwijnen, wandelen over de zeebodem, rond borreltijd het water zien terugkomen, dineren met 30 centimeter water onder het schip en terug varen naar Harlingen. Als het getij en de weersomstandigheden meezitten kan er nog even gezeild worden, maar de focus ligt op het beleven van een unieke droogvalervaring. Tijdens de reis is er koffie en thee en er wordt er een lekkere lunch en een warme maaltijd bereid.

Data 2021

  • Donderdag 19 augustus – deze tocht is vol
  • Zaterdag 4 september – deze tocht is vol
  • Zondag 5 september – deze tocht is vol

Helaas zijn dit de laatste droogvaltochten van dit seizoen. Eind oktober zetten wij de nieuwe data weer op de website, dus houdt ons in de gaten!
Wilt u graag droogvallen met uw gezelschap, dan kunt u wellicht nog wel een boot exclusief voor uzelf huren voor een weekend.  Vraag naar de mogelijkheden!

Tijd
Van 09.00 uur tot 20.00 uur. 

Prijs
Volwassene                 €. 105,-
Kind tot 12 jaar             €.  75,-
Inclusief koffie/thee, lunch en maaltijd.

Fris- en alcoholische dranken kunnen tegen betaling aan boord worden gekocht.

Het wadlopen en droogvallen is een unieke ervaring in de prachtige omgeving van Harlingen en het Waddengebied. Heeft u nog vragen over deze dagtocht? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u alles vertellen over het wadlopen en droogvallen.

Voor het wadlopen en droogvallen bij Historische zeilvaart geldt: maximaal inschrijven met 8 personen per groepje.