Pinkstercruise

fun since ’85

Keep calm and cruise on.

*breadcrumbs*

Zeilen met Pinksteren 2020 | Pinkstercruise

Aan boord van de klipper Eendracht en Actief zal in 2020 weer de Classic Pinkstercruise plaatsvinden.

Hoe ziet het zeilen met Pinksteren eruit?

U scheept in, op vrijdagavond 29 mei 2020, aan boord van de Eendracht of de Actief in de prachtige havenstad Harlingen. U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar.
Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip, het leven aan boord en het zeilen.
’s Avonds kunt u nog even het sfeervolle Harlingen bekijken en op een terrasje aan de zee neerstrijken.
De volgende morgen, zaterdag 30 mei, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen, om zeilend richting de Waddeneilanden te gaan.
De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch aan dek verzorgd. Na de dag zeilen meert het schip af in de jachthaven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.
Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangenmenu en napraten met koffie en
bonbons.

Zondag 31 mei, 1e Pinksterdag, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt het schip richting West-Terschelling, U zeilt door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, door de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag, na een mooie zeiltocht, meert u af in de haven van West-Terschelling.
U kunt zo van het schip dit gezellige stadje inwandelen.
De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de dag wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Maandag 1 juni, 2e pinksterdag, vertrekt het schip in de loop van de morgen, zeilend richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg.
Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, zeilen op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

Highlights Pinkstercruise
• Zeilen
• Heerlijk eten
• De eilanden verkennen
• Droogvallen op het Wad
• Ontspannen en actief
• Genieten van de natuur

Prijs Pinkstercruise

vrijdagavond 29-05-2020, 20.00 uur t/m maandagmiddag 01-06-2020, 17.00 uur
€. 350,= p.p.
De prijs is inclusief volpension, toeristenbelasting en exclusief fris- en alcoholische dranken.
U heeft een hut op basis van 2 personen; wilt u alleen een hut dan betaalt u een extra toeslag van
€. 65,=

Note: de definitieve route van de cruise wordt uiteindelijk vrijdagavond bij inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.