Bedrijfsuitje droogvallen en wadlopen

fun since ’85

Zeilen, droogvallen en wadlopen op het Wad: een hele bijzondere ervaring.

*breadcrumbs*

Onze zeilschepen, met thuishaven Harlingen, zijn, met een platte bodems, uitstekend geschikt om te varen op getijdewater. De Waddenzee, met haar voortdurende cyclus van eb en vloed, is al vele jaren ons vaar- en droogvalgebied.

Rondom dit eb en vloed bieden wij u een fantastisch bedrijfsuitje droogvallen en wadlopen aan.

Hoe ziet uw bedrijfsuitje droogvallen en wadlopen eruit?

Een dag:

’s Morgens scheept u in en rond 9.30 uur vaart het schip de haven uit en worden de zeilen gezet op weg naar een mooie zandbank in de Waddenzee.  Daar aangekomen worden de zeilen gestreken, het anker zakt en de ebstroom neemt langzaam het water mee. Als het schip droogligt strekt zich een eindeloos prachtig wandelgebied uit, over de bodem van de zee. Na een paar uurtjes brengt de vloed het water weer terug en laat het schip weer drijven. De zeilen worden gezet en voldaan zeilt u terug naar Harlingen waar het schip rond 19.00 uur weer afmeert. Wij organiseren deze dagtocht in samenwerking met de Waddenvereniging. Desgewenst kunt u een waddengids van de Waddenvereniging inhuren voor een bijzondere excursie over de bodem van de Waddenzee.

Een etmaal:

Het begint zoals een droogvaldag is beschreven (inschepen vanaf 12.00 uur)  alleen blijft het schip, na het droogvallen in de middag, op het Wad. Onder het genot van een drankje ziet u de zon verdwijnen, u slaapt midden op zee en heel vroeg in de morgen ligt het schip weer droog en kunt u de dag starten met een hele speciale ochtendwandeling. Als het water terugkomt worden de zeilen gezet en na 24 uur op het Wad stapt u, met het gevoel van een lange vakantie, in Harlingen weer van boord.
U kunt tijdens de tocht zelf uw eten bereiden in de goed uitgeruste kombuizen maar u kunt dit ook uitbesteden; een kok zorgt dan voor de inkoop en bereiding van alle maaltijden.

Prijzen 2022

Dagtocht (duur 10-11 uur)

maandag t/m donderdag

v.a. € 90,- p.p. excl. het eten
v.a. € 140,- p.p. incl. het eten

vrijdag/zaterdag/zondag

v.a. € 110,- p.p. excl. het eten
v.a. € 160,- p.p. incl. het eten

Een etmaal(duur 24 uur)

maandag t/m donderdag

v.a. € 125,- p.p. excl. het eten
v.a. € 175,- p.p. incl. het eten

vrijdag/zaterdag/zondag

v.a. € 140,- p.p. excl. het eten
v.a. € 190,- p.p. incl. het eten

Alle prijzen voor een bedrijfsuitje droogvallen en wadlopen zijn inclusief bemanning (schipper en matroos), havengelden, toeristenbelasting, brandstof, eindschoonmaak en 9% BTW.
U kunt desgewenst een waddengids inhuren voor een excursie over de bodem van de Waddenzee. Prijs €. 175,-
Alle prijzen zij exclusief fris- en alcoholische dranken.
Dit programma is mogelijk vanaf 10 deelnemers.