Zeil- en fietsvakantie

fun since ’85

Ontdek het Wad per schip en per fiets!

*breadcrumbs*

Zeil- en fietstocht op de Frans Horjus

Geniet van een gevoel van vrijheid, rust, ontspanning en activiteit. Tijdens deze reis wordt alles voor u geregeld. Alleen het fietsen mag u zelf doen. U kunt in een groepje fietsen, met z’n tweeën of alleen. Korte of lange etappes, alles is mogelijk tijdens deze reis, zeilen en fietsen zijn het doel. Bespaar uzelf de stress van het vervoer van uw bagage per fiets en ook de dagelijkse zoektocht naar accommodatie. U ervaart prachtige landschappen en de magie van de Waddenzee en het IJsselmeer. Kom aan boord en ervaar de perfecte mix van ontspanning en actieve recreatie op de fiets.

Dag 1: Vrijdag inschepen om 20:00 uur. Diner en overnachting aan boord.
Dag 2: Na een briefing aan boord varen we de haven uit, hijsen we de zeilen en varen we naar het eiland Terschelling. Aangekomen in West-Terschelling kunt u de havenstad en de omgeving verkennen.
Dag 3: Vandaag fietst u over het prachtige eiland Terschelling. U fietst door bos- en duinlandschap langs de Noordzeekust via West aan Zee, Midsland aan Zee, Formerum aan Zee naar Oosterend. Van daaruit fietst u over fietspaden door het duinlandschap naar Midsland en/of aan de Waddenzeekant terug naar West-Terschelling. Onderweg is er tijd om naar het strand of een museum te gaan of gewoon lekker in een restaurant een kop koffie te gaan drinken.
Dag 4: Vandaag vaart u in ongeveer 2-3 uur naar het eiland Vlieland. Na de lunch kunt u op de fiets stappen en langs de vuurtoren en het Posthuis fietsen. S’middags is er nog voldoende tijd om lekker door het dorp te struinen.
Dag 5: Deze dag maken wij de oversteek van Vlieland naar Texel. Tijdens de 6-7 uur durende zeiltocht kunt u helpen met het hijsen van de zeilen, het sturen van het schip of het leren lezen van een zeekaart. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er tijd om Texel te leren kennen.
Dag 6: U fietst vandaag rond het eiland Texel met de dorpen Oosterend, verder naar het noorden naar De Cocksdorp, het dorp De Koog aan de Noordzeekant, Den Burg, Den Hoorn en vandaar terug naar de haven van Oudeschild.
Dag 7: Slechts 1 dag op Texel is simpelweg te kort om het eiland te leren kennen. Daarom blijven we nog een dag om het natuurgebeid de Slufter en de Horspolders te bekijken. In Oudeschild ligt de boot op u te wachten en ’s middags maken wij dan de overtocht (ca. 3 uur) naar het havenstadje Den Oever (vasteland).
Dag 8: We zeilen terug naar Harlingen langs de Afsluitdijk. Rond 15.00 uur zijn we terug in Harlingen.

Note: de te varen route, zoals boven is aangegeven, kan afwijken; dit i.v.m. de actuele weersomstandigheden.

Data

Vrijdagavond 9 juli, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 16 juli, 16.00 uur
Vrijdagavond 6 augustus, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 13 augustus, 16.00 uur

Prijs

Prijs vanaf €. 749,- (verschilt per hut). Inclusief: volpension, welkomstdrankje, beddengoed en handdoekenset, routekaarten, dagelijkse fiets/reis briefings, havengelden, brandstof.
De prijs is exclusief fietsen; daar betaalt u €. 100,= voor en deze worden aan boord geregeld.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van ons Duitse partnerkantoor TSC. Uiteraard kun je dit ook via ons boeken.