Vlootdag 2022

fun since ’85

We mogen weer! Ben jij ook bij de start van het vaarseizoen?!

*breadcrumbs*

Vlootdag Harlingen, zaterdag 9 april 2022

Op zaterdag 9 april 2022 viert de Harlinger Zeilvloot, na twee jaar, weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe vaarseizoen! Deze dag, de Vlootdag van Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG-evenementen en de Gemeente Harlingen, Welkom aan Zee.

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de altijd aanwezige nautische sfeer in het prachtige zeehavenstadje Harlingen. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud! De feestelijkheden zullen plaatsvinden in en om de Zuiderhaven zeezijde, met veel muziek, een grote bonte markt, kinderspelen, demonstraties en oude ambachten.

Dit jaar is het thema van de Vlootdag ”zeehelden”. Op het schip “de Zeemeeuw” , wordt een levend kunstwerk uitgebeeld van een bekende “oude meester”. Hier wordt ook een leuke prijsvraag aan gekoppeld, daarover later meer!

De Harlingen zeilschepen, afgemeerd aan de kade, houden “open schip”. Zo kunt u de schepen eens rustig van binnen bekijken. Aan boord van de schepen zijn verder nog exposities, demonstraties, koffieschenkerijen, proeverijen en nog veel meer. Wat er allemaal te doen leest u binnenkort.

De Harlinger Zonnepont “ Jonge Seun” wordt ingezet tussen de Zuiderhaven zeezijde en –stadszijde om zo een snelle verbinding te maken voor u tussen het centrum en het evenement.

Zoals ieder jaar is er ook weer een officieel openingsmoment. Rond het middaguur is er op het gemeentehuis een samenkomst voor genodigden en zal onze voorzitter een een korte samenvatting geven over hoe het ons de afgelopen twee jaar is vergaan. Daarna wandelen de genodigden over de bonte markt, schepen in op stevenklipper de Rode Swan, waar lekkere hapjes en een drankje klaarstaat. Wanneer de Rode Swan de Zuiderhaven doorvaart is het seizoen officieel geopend!

Een prachtige dag uit in Harlingen. Kom gezellig langs en geniet van nautische sferen in dit prachtige oude havenstadje aan het Wad.

Vlootdag Harlingen: zaterdag 9 april 2022, van 11.00 – 17.00 uur