Actueel

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2019

We zijn wat in de ban van weerman Piet. Piet heeft afgelopen november een strenge winter voorspelt dus daar zitten we eigenlijk al een maandje of wat op te wachten.En opeens is het maart en beginnen her en der sneeuwklokjes, krokussen en narcissen uit de grond te komen en vliegen de voorjaarsstormen over Harlingen. Waar blijft de strenge winter nou? Of moet het nog komen?

Wel of geen strenge winter, we zijn natuurlijk al druk bezig met komend seizoen.

De cruises

Op de Pinkstercruise van 7 t/m 10 juni a.s. aan boord van de klipper Eendracht zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Op de Classic Summercruises is nog voldoende ruimte.

Van maandagavond 29 juli t/m vrijdagmiddag 2 augustus 2019 wordt er aan boord van de driemastklipper Grootvorst een cruise gevaren en van maandagavond 5 t/m vrijdagmiddag 9 augustus op de tweemastklipper Actief.

Zeilen, droogvallen, wadlopen, Vlieland en Terschelling bezoeken en heerlijk verwend worden door de scheepskok. Een bijzondere reis, op het ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee, “the way live should be”!!!

 

Maritieme feesten

Maar kijk ook eens op de website van onze zeilpartner TSC 

Er zijn nog veel meer reizen te maken komende zomer zoals “Fietsen en Zeilen” , Zeezeiltochten naar diverse havens in Noord-Europa, Piratentours voor de kids en prachtige Waddentours in het vroege voorjaar en het late najaar. En natuurlijk genieten op de diverse Sail Evenementen die komend seizoen weer plaats gaan vinden zoals bijvoorbeeld de Kieler Woche of Hanse Sail. Hier ontmoeten de mooiste zeezeilschepen, de echte zeilers en de zeilfans elkaar. Maritieme feesten met een bijzondere en gezellige sfeer op de kades en aan boord van de schepen.

 

Droogvaltochten + etmalen op het Wad

Onze populaire droogvaltochten en etmalen gaan weer van start; begin mei staan de eerste tochten al weer gepland. Wat waren ze prachtig, deze tochten vorig seizoen!!!  Wat hebben veel mensen genoten van prachtige wadwandelingen en adembenemende zonsondergangen.

Kijk hier voor het totale 2019-programma.

 

Een TIP voor een leuk nautisch voorjaarsuitje:

Zaterdag 13 april 2019 vieren we weer Vlootdag in Harlingen, de officiële openingsdag van het nieuwe vaarseizoen van de zeilvloot van Harlingen.

Onze vloot ligt afgemeerd in de historische Zuiderhaven. U kunt de schepen bezichtigen, mooie foto- en schilderijenexposities over het Wad bekijken, koffie/thee met heerlijke hapjes proeven aan boord van de Grootvorst en een rondvaartje op het Wad maken.

Er is een grote braderie met vele nautische artikelen en door de gehele stad is muziek en theater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt hebben. Aarzel dan niet contact op te nemen met Agnes Sonneveld of Marianna Schokker van kantoor. 

 

0517 413242

@