Weblog: Nieuwtjes

Alle schepen groen licht voor seizoen 2024

Alle schepen klaar voor seizoen 2024

Het vaarseizoen van de bruine vloot staat voor de deur! Met de Vlootdag op 13 april opent de gehele Harlinger bruine vloot samen het seizoen. En d gehele Historische Zeilvaart Harlingen is er klaar voor!

Al onze 13 schepen zijn inmiddels geslaagd voor het verplichte aanvullende onderzoek en hebben groen licht. Al hadden we daar geen enkele twijfel over natuurlijk. De tuigage, masten, gieken, brandblussers en nog veel meer zijn gereed om met onze gasten uit te varen. De vlag kan uit, de loopplank in en de zeilen gehesen!

De schippers van de Bornrif, Bonte Piet, Oost-Vlieland, Noordfries, Larus, Confiance, Eendracht, Ideaal, Frans Horjus, Actief, Rode Swan, Grootvorst en Noorderlicht staan te trappelen om jullie weer te ontvangen en mee te nemen over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese binnenwateren.

De bruine vloot: historisch erfgoed!

Al sinds 1985 hebben de schippers van onze coöperatie talloze gasten mogen laten genieten van het zeilen op historische platbodems. Waar onze schepen ruim 100 jaar geleden, graan, hout en nog veel meer vervoerden over de Nederlandse binnenwateren, vervoeren ze sinds de jaren ’80 bijna alleen nog maar passagiers.

Dit is zo bijzonder, dat Schipper van de Bruine Vloot sinds eind 2023 Nederlands Immaterieel Erfgoed is!

Vaar met ze mee!

Nog op zoek naar een bestemming voor het jaarlijkse familieuitje? Of nog geen plannen voor de meivakantie, zomervakantie of gewoon zin in een weekendje weg? Onze schepen liggen voor je klaar. Geniet van onze authentieke schepen met hun comfortabele inrichting en laat je meevoeren door de wind.

Zin om in je ééntje, met z’n twee, het gezin of een klein gezelschap over de Waddenzee te varen en de Waddeneilanden te ontdekken? Ons programma heeft van april tot september voor ieder wat wils.

Met een vriendengroep, familie, collega’s of vereniging kunt u een schip huren en liggen alle opties voor u open! Neem contact met ons op voor een zeilreis op maat die geheel voldoet aan uw wensen.