Alleen op vakantie in Nederland

fun since ’85

*breadcrumbs*

Alleen op vakantie in Nederland met Historische Zeilvaart Harlingen

Zelfstandig, maar niet alleen: zeilen met historische schepen vraagt teamwork! Ben je toe aan een unieke vakantie-ervaring in Nederland? Waar water en lucht samenkomen, waar alles verdwijnt en weer terugkomt, waar de natuur vrij spel heeft, waar rust nog rust is en waar wij zeilen: het Wad. We hebben weer een heel mooi programma om te genieten van het prachtige Wad, adembenemende zonsondergangen te zien en de gastvrije Waddeneilanden te beleven.

Historische Zeilvaart biedt geheel verzorgde zeilarrangementen aan, waarbij je kunt genieten van het prachtige Waddengebied. Of je nu alleen op vakantie gaat, met je gezin of partner, onze zeiltochten zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Boek snel en wees verzekerd van jouw plekje aan boord van een van onze comfortabele en historische zeilschepen.

Een zeilarrangement voor iedereen

Alleen op vakantie in Nederland? Bij Historische Zeilvaart hebben we verschillende zeilarrangementen die variëren van een gevarieerde dagtocht tot een week lang avontuur. =

Droogvallen en wadlopen

Een van de populairste zeilarrangementen is het droogvallen op de Waddenzee. Dit bijzondere natuurverschijnsel biedt de mogelijkheid om over de zeebodem te wandelen en de prachtige omgeving te verkennen. Wadlopen is een avontuurlijke activiteit die je niet mag missen tijdens je vakantie. Bovendien is wadlopen vanaf een schip heel toegankelijk. De Wadgids van de Waddenvereniging gaat mee om je van alles te vertellen. Ga mee met een dagtocht droogvallen of kies ook voor een overnachting en ga een etmaal zeilen en droogvallen.

Bezoek aan de Waddeneilanden

Tijdens vele onze zeilarrangementen brengen we een bezoek aan de Waddeneilanden zoals Vlieland en Terschelling. Hier kun je je eigen plan trekken en de eilanden op je gemak verkennen. Of je nu wilt fietsen, wandelen of gewoon wilt genieten van de rust en natuur, de Waddeneilanden hebben voor ieder wat wils. Geniet van een lang weekend in het voorjaar of de zomer of haal het maximale uit je reis met eilandhoppen.

Zeilreizen met activiteiten

Onze zeilarrangementen zijn niet alleen ontspannend, maar ook interactief. Sluit je aan bij andere liefhebbers van oorlogsgeschiedenis, creatieve fotograven of culinaire genieters en combineer zeilen met je andere interesses. Helemaal opgaan in zeilen? Ga dan mee met onze zeilzwerftocht tot voorbij Schiermonnikoog.

Ontdek zeilen op de Waddenzee met de Bruine Vloot

Zeilen over UNESCO werelderfgoed met onze 19e eeuwse zeilschepen. De bruine vloot is drijvende historie! Zeilervaring is niet nodig, de schipper en zijn maat zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien voorziet de kok jullie van heerlijke maaltijden en lekkere tussendoortjes. Afhankelijk van de bezetting van het schip deel je de hut met één mede-opvarende, maar je kunt ook een hut voor jezelf reserveren.

Tussen het zeilen en de maaltijden door is er veel tijd om te ontspannen en van de natuur te genieten. Speel een kaartspelletje met de mede-opvarenden of sluit je ogen voor een dutje in de zon op het dek. Wanneer we aangemeerd liggen in een haven, kan je alle kanten op: een wandeling maken door de duinen, een fiets huren en het eiland verkennen of shoppen en een terrasje pakken.

Boek nu jouw zeilavontuur

Wil jij alleen op vakantie in Nederland en ben je klaar voor een onvergetelijke vakantie op het water? Boek dan nu jouw zeilavontuur bij Historische Zeilvaart. Sluit je aan bij onze andere meevarenden en ontdek de schoonheid van de Waddenzee.

We kijken ernaar uit om je aan boord te verwelkomen! Bekijk het volledige programma.