Boekanier

fun since ’85

*breadcrumbs*

OVER ZEILCHARTER DE BOEKANIER

“De Boekanier” een vaartuig met een rijke historie. De historie van de Boekanier gaat terug tot 1901 waar zij op de beroemde werf DAGERAAD te Woubrugge te water is gelaten en gedurende 89 jaar hard heeft gewerkt en door menig storm is geloosd door de diverse eigenaren. In 1990 werd zij door de huidige eigenaren aangepast aan de eisen die de moderne tijd vraagt en toch is het nostalgische karakter van het schip zeer goed behouden. Het is een charmant schip met gepaste luxe en mag zichzelf middels het nieuwe sterrenclassificatiesysteem in de categorie 3 *** sterren plaatsen.

Een geweldige ambiance en luxueus vertoeven aan boord

De Boekanier was haar tijd ver vooruit toen er besloten werd om tweepersoons hutten te bouwen, voorzien van centrale verwarming, veel lichtinval en ventilatie, volledig voorzien van beddengoed, dekbedden en handdoeken. Een aparte zithoek met tap en bar, alsmede een zeer goed geoutilleerde keuken en een sfeervolle salon, zorgen voor een geweldige ambiance en maken het luxueus vertoeven aan boord van de Boekanier.

Actief meevaren als passagier op De Boekanier is mogelijk. De uitstekende accommodatie en volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten. Het sfeervolle schip is met speedboot en tapinstallatie van alle gemakken voorzien.

Wat is er verder nog aanwezig aan boord van zeilcharter de Boekanier:

 • 6-pits gasfornuis
 • Oven
 • 2 koelkasten met vriesvak
 • Koffiezetapparaat
 • Barbecue
 • Biertap
 • CD-speler/MP3
 • MD
 • Radio
 • Zwemtrap
 • Stuurhut
 • Bijboot

Vaargebied Boekanier

Zeilen op de Waddenzee
Spanning en ontspanning gaan hand in hand op het Wad. Komen we op een eiland… gaan we droogvallen en wadlopen… zien we de zeehonden… is het tij gunstig, komt de wind uit de goede richting…? Het weidse Wad heeft onnoemelijk veel te bieden. Nederlands’ natuurgebied bij uitstek schenkt de zeiler een uniek beeld op de ongereptheid van de natuur zoals tegenwoordig nog zelden is te ervaren.

De bemanning leert u graag de basis van het zeilen uit zodat u zelf actief mee kunt varen. Zij laten u graag de mooiste plekjes van het IJsselmeer, de Friese binnenwateren en de Wadden zien, waarbij droogvallen op het Wad een belevenis is die u zeker eens mee moet maken!

De Boekanier is zowel privé alsook zakelijk een locatie bij uitstek om er even voor een dag of langere tijd helemaal uit te zijn. Vele bedrijven hebben aan boord een vergadering of teambuilding of incentive laten verzorgen die uiteraard helemaal op maat werden gemaakt. Maar tevens gingen ook velen u vooruit voor een barbecue op Schiermonnikoog of een feestavond bij “Hessel” op Terschelling of een bezoek bij Ecomare op Texel of een wadwandeling terwijl het schip droog was gevallen op een zandbank. Of gewoon heerlijk zeilend langs de pittoreske stadjes aan het IJsselmeer.

Wilt u weten wat de huidige positie is van de Boekanier? Via onderstaande link kunt u ten alle tijden zien waar het schip zich op dit moment bevindt:

Huidige positie Boekanier

PRIJZEN Boekanier 2019

Week: € 6.585,=
Weekend: € 3.010,=
Midweek zoav.-vrmo.: € 4.015,=
Midweek mamo.-vrmi.: € 4.015,=
Midweekdag: op aanvraag
Weekenddag: op aanvraag
Verlengdag: € 985,=
Pasen: € 3.230,=
Hemelvaart: € 4.970,=
Pinksteren: € 3.590,=
Eindschoonmaak: € 105,=
Voorovernachting: € 570,=

Prijzen zijn inclusief dekbedden.

Afvaarthaven: Makkum

DIRECT BOEKEN OF MEER INFORMATIE?

Boek direct uw zeilreis op de Boekanier. Heb je nog vragen over het prachtige schip de Boekanier, neem dan gerust contact met ons op. Wij bij Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.