Brandarisrace

fun since ’85

Beleef waar een kleine vloot groot in is!!

*breadcrumbs*

Op een mooie zaterdag in oktober, pal voor de haveningang van Harlingen, vertrekken zo’n zeventig schepen, onder vol tuig, richting Terschelling. De Brandarisrace, “hardzeilen”  van Harlingen naar Terschelling,  is begonnen.
Hijsen aan de vallen, zeilen erop, schoten aan – tijdens de Brandarisrace is er volle aandacht voor het snelle zeilen.
Vrijdagavond scheept u in en, na de kennismaking, wordt de tactiek voor de wedstrijd besproken en de taken verdeeld. Zaterdagmorgen, na het wedstrijdpalaver, start de wedstrijd en gaat u een actieve zeildag tegemoet. U hoeft geen zeilervaring te hebben; de schipper en de matroos begeleiden u zorgvuldig tijdens het zeilen.

Buiten het prachtige hardzeilen op zaterdag is de sfeer vrijdagavond in Harlingen en zaterdagavond in West-Terschelling fantastisch. In café “de Braskoer”, midden in het hart van West-Terschelling, vindt de prijsuitreiking plaats en het feesten duurt vaak tot in de kleine uurtjes.
Zondag zeilen de schepen weer, in alle rust, terug naar Harlingen onder prachtige najaarsluchten vol met trekvogels.

Wilt u meedoen met de Brandarisrace en genieten van een armada van schepen? Boek dan deze spectaculaire wedstrijd aan boord van de Frans Horjus.

Haven van in- en ontschepen: Harlingen
Inschepen: vrijdagavond 16 oktober 2020, vanaf 20.00 uur
Ontschepen: zondagmiddag 18 oktober 2020
Prijs volwassene: €. 170,=
Prijs kind (t/m 12 jaar): €. 130,=
Aan boord betaalt u €. 65,= p.p. voor het eten. De prijs is verder inclusief toeristenbelasting, dekbedden en handdoeken.