Weblog: Nieuwtjes

De winterperiode breekt aan

Het is begin november. Nog vrij warm voor de tijd van het jaar. Maar langzaam zakken de temperaturen en zien we mensen weer hun winterjas tevoorschijn halen.

Oktober en november zijn voor de schepen de maanden waarin nog wat zeilraces gezeild worden. Zo is de Slag in de Rondte net ten einde en begint morgen de Waddenrace. De laatste race van dit seizoen. En tevens ook de afsluiter voor de meeste schepen van de Bruine zeilvloot. Het is mooi geweest. De schippers hebben maanden achtereen gezeild. Al hun passie en liefde gestoken in het gastvrij onthalen van de gasten, elke week opnieuw. In het schoonhouden van hun schip en het uitvoeren van reparaties. Het hijsen van de zeilen en het aanmeren op de eilanden. De schippers zijn moe en het is tijd voor een paar maanden rust. Alhoewel, rust…dat is natuurlijk een ruim begrip. Rust zal er zeker zijn, maar de wintermaanden betekenen voor de schippers ook het op orde brengen van de administratie, de werf op, keuringen laten uitvoeren, verven, roest krabben, nieuwe tuigage aanschaffen, het schip leeghalen voor de winterstalling en ga zo maar door. Als ondernemer zit je nooit stil. En dat is misschien maar goed ook, want deze mensen zijn allemaal zo bevlogen dat ze alles doen voor hun bedrijf.

Het was een mooi seizoen. Onze gasten hebben er weer nieuwe, fantastische ervaringen bij. Herinneringen om te koesteren. Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten, verjaardagen gevierd, teambuildings geweest. Er zijn klassenuitjes, werkweken, zeilkampen, en familietochten gevaren. Allen met voor de schippers eenzelfde doel; De gast een onvergetelijke belevenis meegeven. Volgend seizoen weer een nieuwe ronde!

We hebben er nu al zin in!