Eilandhoppen

fun since ’85

Maak een prachtige tour langs de eilanden.

*breadcrumbs*

Zeil en hop met ons mee van eiland naar eiland

Wil jij in je vakantie veel eilanden ontdekken? Dan is de eilandhoptocht de perfecte meezeilreis voor jou! Je vaart op een historisch zeilschip samen met andere meezeilers, mee over UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. We hoppen van eiland naar eiland, waar je kunt genieten van de prachtige natuur, duinen en stranden. Elk eiland heeft haar eigen unieke landschappen en bezienswaardigheden. Wat is er nu heerlijker dan een midweek lang zwerven over het Wad, zilte zeelucht door je haren voelen, staren naar de horizon en dat in het gezelschap van andere enthousiaste meezeilers.

Meezeilreis

De meezeilreizen zijn gepland op verschillende schepen. Onze schepen zijn comfortabel en gezellig en prima geschikt voor meerdere mensen bij elkaar. Tijdens het zeilen mag je meehelpen met zeilen (graag), maar niets is verplicht. De matroos en de schipper helpen je graag met instructies. Vijf dagen lang zwerf je over de Waddenzee en hop je van eiland naar eiland. Op elk eiland zijn tal van activiteiten te doen. De schipper kan je helpen met wegwijs maken.

De route

Op het Wad leven we op het ritme van het getij en het weer. Daarom wordt de exacte route van het eilandhoppen dag voor dag besproken. De schipper legt jullie aan de hand van de weersomstandigheden, getij en windrichting de mogelijkheden voor het volgende eiland uit.

Een voorbeeld van een midweek eilandhoppen (let op: dit kan dus ook heel anders zijn):
Dag 1: Van Harlingen naar Texel
Texel is het meest westelijke en grootste eiland en je kunt hier bijna alles wel vinden als wat het vaste land je te bieden heeft. Naast de uitgestrekte stranden en gevarieerde natuurlandschappen, kun je hier een breed scala aan activiteiten ondernemen. Een bezoek aan zeehondenopvangcentrum Ecomare, mag hierbij niet ontbreken.
Dag 2: Van Texel naar Vlieland
Vlieland is een prachtig idyllisch, compact eiland. Op Vlieland voel je echt dat je midden in de natuur zit. Wat je zeker op Vlieland kan doen is een ritje met de Vliehors express. Je rijdt met paard en wagen over het strand, naar het uiterste puntje van Vlieland. Daar staat een verlaten redding huisje met relikwieën die ooit aan het strand zijn gejut. Geniet hier van de weidsheid en prachtige vergezichten van het eiland.
Dag 3: Van Vlieland naar Terschelling
Terschelling is waarschijnlijk het populairste eiland onder vakantiegangers. Je kunt hier zoveel doen, dat je niet je er niet snel uitgekeken bent. Je blijft daarom blijven we ook twee dagen op dit eiland. Zo heb je voldoende tijd om het eiland te ontdekken. Maak een mooie fietstocht van West-Terschelling naar het uiterste puntje in Oosterend en wandel verder door natuurgebied de Boschplaat. Of struin op je gemak door de bruisende dorpsstraten van de dorpjes West, Midsland of Formerum.
Dag 4: Besteden op Terschelling
Deze dag mag je verder gaan met het ontdekken van al het natuurschoon van Terschelling en haar levendige karakter.
Dag 5: Terug zeilen naar Harlingen.
In de ochtend kan er nog een lekkere wandeling gemaakt worden op het eiland. Daarna zeilen we rustig weer terug naar Harlingen. Hier zet je in de middag weer voet op vaste wal na een heerlijke midweek vol herinneringen.

Eten en drinken

Het eten is op basis van volpension. Er gaat een kok mee op deze reis die de gasten de hele dag door voorziet van ontbijt, lunch, diner, snacks en borrelhapjes. De kok bereid alles, maar een handje hulp met snijden of de afwas vindt de kok zeker fijn!

Prijs en data 2022

Zondagavond 8 mei, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 13 mei, 16.00 uur.
Zondagavond 4 september, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 9 september, 16.00 uur.
Zondagavond 11 september, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 16 september, 16.00 uur.

Prijs per persoon
Midweek €.580,-
Toeslag 1p-hut €. 150,-
U wordt met maximaal 1 persoon uit een ander huishouden in een 2 of 4 persoonshut ingedeeld.

De prijzen zijn inclusief: bemanning, brandstofkosten, toeristenbelasting, havengelden, Garantieregeling Pakketreizen, het eten, dekbedden en een handdoekenset.
Fris- en alcoholische drankjes zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar. Koffie, thee en melk zitten bij de prijs in.

Boeken en contact

Voor het reserveren van deze reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, kun je hier contact met ons opnemen.