Eilandhoppen langs de Waddeneilanden

fun since ’85

De meest complete Waddenbeleving vanaf een traditioneel zeilschip

*breadcrumbs*

Eilandhoppen langs de Waddeneilanden

Zo veel mogelijk van het Wad zien? Dan is de eilandhoptocht de perfecte meezeilreis voor u! U vaart op een historisch zeilschip samen met andere reizigers, mee over UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. We hoppen van eiland naar eiland, waar u kunt genieten van de prachtige natuur, duinen en stranden. Elk eiland heeft haar eigen unieke landschappen en bezienswaardigheden. Wat is er nu heerlijker dan een midweek lang zwerven over het Wad, zilte zeelucht op uw gezicht voelen, staren naar de horizon en dat in het gezelschap van andere enthousiaste meezeilers.

Het programma van Eilandhoppen langs de Waddeneilanden

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

Vijf dagen lang is één van onze historische schepen uw uitvalbasis om de Waddeneilanden te ontdekken. Welke het wordt blijft een verrassing, maar dat er genoeg te beleven valt staat vast. U wordt op zondagavond ontvangen door de kapitein en zijn maat. Als u intrek heeft genomen in uw hut kan het ontspannen beginnen!

De volgende ochtend vaart het schip de haven uit en worden de zeilen gehesen. Helpt u mee? De kapitein zet koers naar Texel, het meest westelijke en grootste eiland waar u bijna alles kunt vinden. Naast de uitgestrekte en gevarieerde natuur, zijn er ook vele activiteiten om te ondernemen. Een bezoek aan zeehondenopvangcentrum Ecomare is bijvoorbeeld een echte aanrader. ’s Avonds kunt u met een lekker hapje ervaringen delen met de andere reizigers.

U kunt de hele dag op het schip terecht om wat te eten, en uiteraard staat ’s avonds een heerlijk diner klaar. De volgende ochtend vaart het schip weer uit, op naar het compact, autoluwe Vlieland. Onze tip is een ritje met de Vliehors express. Deze stoere off-road bus rijdt u over het strand naar het uiterste puntje van Vlieland waar een drenkelingenhuisje op u wacht.

De volgende dag worden de zeilen weer gehesen en koers gezet naar het door velen geliefde Terschelling. Zullen er zeehonden te zien zijn vandaag? Van het groene strand op West tot de boschplaat aan de Oostkant. Ontdek het te voet, op de fiets, op de scooter, vanuit een huifkar of een auto, de mogelijkheden zijn legio. Daarnaast zijn er vele gezellige dorpjes met leuke winkeltjes om te ontdekken.

De volgende dag wordt vanwege de getijden besloten om op Terschelling te blijven. Maar dat is niet erg, want wij durven te wedden dat er nog wel meer dingen te beleven zijn die u graag gister had willen doen. Nu is uw kans! Bezoek zeker het eigenzinnige Wrakkenmuseum of het indrukwekkende bunkermuseum. De laatste avond dient zich alweer aan, het voelt alsof u weken weg bent geweest, zo veel heeft u gezien en beleefd.

Ook op de laatste ochtend wachten weer heerlijke verse broodje op u, waarna u nog een laatste wandeling door West Terschelling en de duinen daaromheen kunt maken. Daarna zeilen we weer terug naar Harlingen. Hier zet u in de middag weer voet op vaste wal na een heerlijke midweek vol herinneringen.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Om hem/haar in staat te stellen geweldige gerechten uit de kombuis te toveren, heeft hij/zij af en toe uw hulp nodig bij de voorbereiding en de afwas. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Zondag 28 april 20:00 t/m vrijdag 3 mei 16.00 op de Noordfries
Zondag 1 september 20:00 t/m vrijdag 6 september 16:00 op de Frans Horjus

Prijzen
Volwassenen: € 499,-
Toeslag 1-persoonshut: € 175,-
U verblijft met maximaal 1 persoon uit een ander gezelschap in een hut.

Inclusief maaltijden en tussendoortjes, koffie/thee/water, dekbed met beddengoed, handdoekenset. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. De prijs is tevens inclusief havengelden, touristenbelasting, eindschoonmaak en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

N.B. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het schip te wijzigen naar een groter of kleiner schip.

Boeken en contact

Heeft u vragen over eilandhoppen langs de wadden, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.