Foto- en schilderworkshop

fun since ’85

De pracht van het Wad is de perfecte inspiratie voor foto’s en schilderijen.

*breadcrumbs*

Kunst maken op en met het Wad

Avontuurlijke creatieveling opgelet! Zeil 26 t/m 30 september mee op de Ideaal over het wad. Tijdens deze geheel verzorgde, bijzondere midweek kun je niet alleen genieten van het zeilavontuur. De Waddenzee is met haar prachtige kleuren, ruige luchten en fraaie zandstructuren op de droogvallende wadplaten, bij uitstek geschikt, om tijdens een workshop als inspiratiebron te dienen. Maak de mooiste foto’s onder begeleiding van fotograaf Charles Borsboom, of gebruik het natuurschoon als inspiratie voor je schilderij met ondersteuning van kunstenares Oya Çataler. Bovendien kan de combinatie tussen fotografie en schilderen erg fascinerend en verrassend creatief zijn.

Schilderen of fotograferen? Aan jou de keus

Tijdens deze cursus heb je continu de kennis en ervaring van Charles en Oya tot je beschikking. Of en hoe je daar gebruik van maakt, is aan jou! Beide kunstenaars zijn experts in hun vak en hebben veel ervaring met het inspireren van anderen en geven van cursussen over de hele wereld. Of je nu net een ontluikende interesse in schilderkunst hebt ontdekt, of al je hele leven lang fotografeert; deze cursus heeft jou zeker wat te bieden. Er is geen vastgesteld programma. We geven je een aantal voorbeelden van wat je kunt doen en leren:

  • Fotografeer het Wad op manieren waar je nog nooit aan had gedacht
  • Maak een vrij schilderij en leer hoe je de wonderschone kleuren van de natuur vastlegt
  • Maak een foto van het Wad en schilder deze vervolgens na
  • Schilder aan de hand van een foto die je inspireert
  • Leer mixed-media gebruiken en beschilder een afdruk van je zelfgemaakte foto

Wat moet ik meenemen?
Wil je fotograferen? Neem dan je eigen camera mee. Het meenemen van een laptop of tablet is geen vereiste maar wordt wel sterk aangeraden. Het meenemen van schildersbenodigdheden is niet nodig, we hebben ezels, doeken, verf, penselen etc. Er gaat een A3+ printer met beschilderbaar fotopapier mee aan boord, voor hen die met mixed-media aan de slag willen.

Ontdek het avontuur

Natuurlijk zijn we niet 24/7 aan het schilderen of fotograferen. Bij goede winden zullen we zeilen. Met een historische platbodem is dat op zichzelf al een avontuur. We bepalen, afhankelijk van wind, weer en getij, de route. Uiteraard is het droogvallen een fenomeen en dat zullen we dan ook een zeker doen. Het lopen over de zeebodem is altijd weer iets bijzonders!

Afhankelijk van onze route zullen we enkele Waddeneilanden aandoen die weer andere inspiratiebronnen bieden en de kans geven om de eilanden te ontdekken. Aan boord heb je ruimschoots de tijd om aan je foto’s en/of schilderijen te werken.

Volledig verzorgd

Op deze reis geniet je van de voordelen van volpension. De bereiding van het heerlijke eten wordt verzorgd door een kok. Om haar in staat te stellen geweldige gerechten op tafel te toveren, stelt ze wat hulp bij de voorbereiding en de afwas zeer op prijs.

Aan boord van de stoere “maatkast” Ideaal uit 1926 is het goed toeven. Het schip is ruim en gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Je hebt een ruime hut voor jezelf ter beschikking die voorzien is van een wastafel. Lees hier meer over het schip. 

Datum en prijzen 2022

Maandag 26 september 10:00 t/m vrijdag 30 september 15:00

Prijs
€ 1060,- per persoon voor een ruime 1-persoons hut
Je kunt ook kiezen om een hut te delen. Boek samen met een vriend(in) of word met een medereiziger ingedeeld: €950,-

De prijzen zijn all inclusive.

Boeken en contact

Voor het reserveren van deze reis, of meer informatie kun je hier contact met ons opnemen.