Fotografieworkshop

fun since ’85

Het Wad, de schatkamer voor de fotograaf

*breadcrumbs*

Fotografie in het licht van de Wadden


Algemeen

Even voorstellen: Charles Borsboom en Jan Smit organiseren al vele jaren workshops fotografie op het Wad, aan boord van onze schepen.

“Mijn Waddenweekend is al jaren een groot succes. Door het uitvallen van een groot aantal fotoreizen van zowel Jan Smit als van mezelf willen we nu samen een midweek op de Waddenzee en de Waddeneilanden organiseren”.

Het Wad

De Waddenzee is een ondiepe zee met slikken en zandbanken die bij laag water droogvallen en wordt begrensd door kwelders en eilanden. Het grootste deel van de Waddenzee en van de vele onbewoonde eilandjes is natuurreservaat. Tijdens deze workshop komen we in het hart van een uniek natuurgebied.  Veel vogels en vrijwel zeker zien we ook veel zeehonden. (Er leven er zo’n 38000 in het wadden-gebied)
​Met deze trip krijg je zo in 5 dagen een heel goed beeld van een groot deel van ons Nederlandse Waddengebied.

Ons schip

De ‘Larus’  is een stoere historische platbodem. Gedurende deze dagen is ze ons vervoermiddel, ons restaurant, onze werkplek en onze accommodatie. Bij goede winden zullen we zeilen. Met een 25 meter lange platbodem is dat op zichzelf al een avontuur. We kunnen een groot deel van het Wad bestrijken en afhankelijk van wind, weer en getij onze koersen bepalen. Uiteraard is het droogvallen een fenomeen en dat zullen we dan ook een flink aantal keren doen. Het lopen over de zeebodem is altijd weer iets bijzonders!

We zullen een aantal eilanden aandoen waarbij we weer andere fotografische onderwerpen voor de lens krijgen. Aan boord heb je ruimschoots de tijd om je foto’s te selecteren en te bewerken in bijvoorbeeld Lightroom, Nik Plugins en dergelijke. Het meenemen van je laptop wordt dan ook sterk aangeraden. Natuurlijk zullen we een fotobespreking doen om het gemaakte werk in een gezellige en positief opbouwende sfeer te bespreken
Jan Smit en ikzelf zullen je op alle mogelijke fotografische vlakken ondersteunen!

Corona-proof

We moeten helaas nog steeds rekening houden met de COVID-19 maatregelen die het RIVM adviseert. Dat houdt in dat iedereen een eigen hut krijgt. Dat heeft helaas wel direct de consequentie dat we slechts een vrij kleine groep van maximaal 8 mensen kunnen meenemen.

  • Duur: van maandagochtend 28 september 10 uur tot vrijdagmiddag 2 oktober ca. 15 uur.
  • Kosten: 995 euro p.p.  Alle maaltijden en drank zijn inbegrepen.
  • Inbegrepen: Eten en drinken, accommodatie, vervoer en fotografische begeleiding.
  • Begeleiding: door natuurfotografen Jan Smit en Charles Borsboom.
  • Groepsgrootte:De groepsgrootte is min.7, max. 8 personen.
  • Het schip: de Larus, een comfortabele Oostzeetjalk met een royale keuken, gezellige gemeenschappelijke ruimte, 2 douches & 2 toiletten.
  • Niveau workshop: Geschikt voor alle niveaus en voor alle soorten (digitale) camera’s.

Geef je op voor deze workshop

Belangrijk: Op al mijn workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.