Groepen

Familie uitje droogvallen en wadlopen

Een uniek in Friesland

Uw familie uitje, iets heel bijzonders.

Al een aantal jaren organiseert de Historische Zeilvaart Harlingen voor haar klanten droogvaltochten op de Waddenzee. Deze dag- of 24-uurstochten, waarbij het schip uiteindelijk op de bodem van de Waddenzee komt te liggen, zijn een groot succes en een zeer bijzondere beleving.
Onze zeilschepen, met thuishaven Harlingen, zijn gebouwd voor het varen op getijdewater. De Waddenzee, met haar voortdurende cyclus van eb en vloed, is al vele jaren ons vaar- en droogvalgebied.

Hoe zou uw uitje er uit gaan zien:

Een dag:
's Morgens scheept u in en rond 9.30 uur vaart het schip de haven uit en worden de zeilen gezet op weg naar een mooie zandbank in de Waddenzee.  Daar aangekomen worden de zeilen gestreken, het anker zakt en de ebstroom neemt langzaam het water mee. Als het schip droogligt strekt zich een eindeloos prachtig wandelgebied uit, over de bodem van de Waddenzee. Na een paar uurtjes brengt de vloed het water weer terug en laat het schip weer drijven. De zeilen worden gezet en voldaan zeilt u terug naar Harlingen waar het schip rond 19.00 uur weer afmeert. Wij organiseren deze dagtocht in samenwerking met de Waddenvereniging. Er gaat een waddengids mee en desgewenst kunt u de excursie met deze gids op het Wad volgen.

Een etmaal:
Het begint zoals een droogvaldag is beschreven (inschepen vanaf 12.00 uur)  alleen blijft het schip, na het droogvallen in de middag, op het Wad. Onder het genot van een drankje ziet u de zon verdwijnen, u slaapt midden op zee en heel vroeg in de morgen ligt het schip weer droog en kunt u de dag starten met een hele speciale ochtendwandeling. Als het water terugkomt worden de zeilen gezet en na 24 uur op het Wad stapt u, met het gevoel van een lange vakantie,  in Harlingen weer van boord.

Een familie uitje op maat


U kunt tijdens de tocht zelf uw eten bereiden in de goed uitgeruste kombuizen maar u kunt dit ook uitbesteden; een kok zorgt dan voor de inkoop en bereiding van alle maaltijden.

Alle prijzen zijn inclusief bemanning (schipper en matroos), havengelden, toeristenbelasting, brandstof, eindschoonmaak en 9% BTW.

Wanneer u een reis inclusief het eten boekt zit hier koffie, thee en melk bij in. Fris- en alcoholische dranken kunt u zelf meenemen of bij ons bestellen. Kiest u voor de tweede versie dan rekent u achteraf datgene af wat op of aangebroken is.

Boek nu het ultieme en betaalbare  uitje voor uw familie of vrienden!!

Dagtocht (10/11 uur)

maandag t/m donderdag

v.a.€ 70,= p.p. 

v.a.€. 120,= p.p. incl. eten

 

vrijdag/zaterdag/zondag

v.a.€. 90,= p.p. 

v.a.€. 140,= p.p. incl eten

 

Een etmaal(24 uur)

maandag t/m donderdag

v.a. € 105,= p.p. excl. eten, incl. linnengoed

v.a. €. 155,= p.p. incl.eten en incl. linnengoed

 

Een etmaal (24 uur)

Vrijdag/zaterdag/zondag

v.a.€. 120,= p.p. excl. eten, incl. linnengoed

v.a.€. 170,= p.p. incl. eten en incl. linnengoed

Dit programma is mogelijk vanaf 10 deelnemers.