Groepen

Zeilweekend Friesland

Een weekendje zeilen met vrienden of familie? Dan is een zeilweekend in het westelijk deel van de Waddenzee een aanrader. Met de eeuwenoude Brandaris aan de horizon koerst u richting Texel, Vlieland, Terschelling en prachtige natuurgebieden zoals het Griend en de Richel.

Wilt u langer dan een weekend zeilen?
Ontdek dan tijdens uw zeilvakantie het oostelijk deel van de Waddenzee. Ameland en Schiermonnikoog zullen u bekoren. Het Oostwad is veel ondieper dan het Westwad, waardoor de kans groot is dat het schip onderweg droogvalt. Geen nood, want dat biedt u de gelegenheid om de fraaie natuur van nabij te bekijken. Ook brengt deze zeilvakantie u via de Waddenzee naar de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer. In mooie oude havenstadjes als Medemblik of Enkhuizen waant u zich terug in de tijd van vóór de aanleg van de Afsluitdijk.

Harlingen, de beste vertrekhaven voor eendaagse of meerdaagse zeiltochten of zeilvakanties over de Waddenzee of het IJsselmeer. Aan boord van een traditioneel zeilschip van de Historische Zeilvaart beleeft u een onvergetelijke bruiloft, verjaardag of reünie, een sprankelend jubileumfeest of een dag, week, midweek of weekend intiem zeilen met vrienden of familie.


Onder begeleiding van onze professionele bemanning kunt u tijdens uw zeilweekend over de Waddenzee of het IJsselmeer lekker uitwaaien. Help actief mee met het hijsen van de zeilen, ontspan en kom tot rust op het dek of praat gezellig bij in de kombuis. Het is allemaal mogelijk tijdens uw zeilweekend aan boord van een van onze sfeervolle historische schepen.


Impressie aan boord

Neemt  nu contact op met onze medewerkers voor meer informatie over onze zeilvakanties met familie, vrienden of vereniging op  het IJsselmeer of de Waddenzee: