Hanse Sail Rostock

fun since ’85

The way life should be!

*breadcrumbs*

Heeft u genoten van de Tall Ships Races, of deze helaas gemist? Dan moet u echt naar Rostock in Duitsland! Van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus 2022 vindt hier de 31e Hanse Sail plaats. Een vloot van meer dan 100 traditionele en museumschepen meert aan aan de rand van de kade en nodigt uit om te bewonderen en mee te varen. Op het land bied het evenement uiteenlopende ervaringen voor jong en oud! Podia, culinaire lekkernijen, maritieme ervaringen, oude vaartradities, zeilraces en meer.

Het evenement

Tijdens Hanse Sail kom jij al zeilliefhebber ogen tekort! Op de Zeilpromenade in Warnemunde kun je al je zintuigen prikkelen: bewonder de schepen die liggen aangemeerd en struin langs de kraampjes met snuisterijen en lekkernijen. Bands, zangers en koren zorgen voor nóg meer sfeer. Marinebasis Hohe Düne opent speciaal voor Hanse Sail zijn deuren. De mariniers laten je kennis maken met hun zeilende opleidingsschepen, mijnenjagers, helikopters en meer. In het IGA park kan iedereen van jong tot oud zich vermaken! Rondom het maritiem museum vind je spannende watersporten en kotterraces. In de Vissershaven laten zowel vracht- als vissersschepen hun geschiedenis en huidige activiteiten zien. In de Stadshaven vind je volop vermaak, attracties, sport, spel, eten, muziek en meer. Meer weten? Ga naar hansesail.com

Beleef Hanse Sail vanaf het water

Een bezoek aan Hanse Sail wordt nog leuker met een zeiltocht! Kom aan boord van één van onze traditionele schepen en maak een zeiltocht over de Oostzee. Tijdens deze tocht kun je met volle teugen genieten van het evenement, de zilte zeelucht en verfrissende wind.

Je wordt aan boord begroet door de bemanning met een welkomstdrankje en waarna je een ​​comfortabele plek aan boord kunt uitzoeken. Tijdens de zeiltocht krijg je ook de kans om zelf te helpen. Maar gewoon ontspannen en genieten mag ook. Ook kinderen zijn welkom aan boord! Kinderen van 0-5 reizen gratis.

Ochtendzeiltocht 10:00-13:00 (do, vr, za, zo)
Begin de dag goed met een frisse wind in het gezicht! Volwassenen €45, Kinderen €30

Lunchzeiltocht 11:00-14:00 (do, vr, za, zo) & 12:00-15:00 (zo)
Onderbreek je bezoek aan Rostock met een onvergetelijke zeiltocht, omringd met indrukwekkende schepen. Volwassenen €45, Kinderen €30

Middagzeiltocht 15:00-18:00 (do, vr, za, zo) & 14:00-17:00 (vr, za)
Heb je een heerlijke lunch genoten in de haven? Spring vervolgens aan boord voor een prachtige zeiltocht. Volwassenen €45, Kinderen €30

Avondzeiltocht 19:00-21:30 (do, vr)
De dag afsluiten kan op geen betere manier dan op het water. Volwassenen €45, Kinderen €30

Vuurwerkzeiltocht 19:30 – 23:30 (za)
Deze zeiltocht is inclusief een VIP uitzicht op de vuurwerkshow! Volwassenen €79, Kinderen €45

Sundowner zeiltocht 20:00 – 23:00 (do, vr)
Sluit de dag af met een lekkere maaltijd uit de kombuis voordat de zeilen gehesen worden voor de zeiltocht. Volwassenen €59, Kinderen €30

Disco zeiltocht 20:00 – 23:00 (do, vr)
A once-in-a-lifetime party! Van disco tot hits van nu, geniet van een drankje of 2 op een unieke locatie. Volwassenen €89 (deze tocht is 18+)

Overnachting

Op en neer rijden naar Rostock is een optie, maar voor de ultieme beleving adviseren we om een nachtje te blijven! We helpen u graag met het vinden van een passende accommodatie in de omgeving van Rostock.

Boeken en contact

Wilt u meer informatie over deze arrangementen? Of wilt u dat wij een arrangement voor u samenstellen? Neem dan contact met ons op.