Meerdaagse zeilreizen

Pinksteren zeilcruise

Zeilcruise Pinksteren

 

Aan boord van de Klipper Eendracht zal dit jaar de Pinkstercruise plaatsvinden.
Schippersechtpaar Andi Witzke en Anne Dühring organiseren al vele jaren onvergetelijke zeilreizen over het Wad en naar de Waddeneilanden met de Eendracht

U scheept in, op vrijdagavond 7 juni 2019, aan boord van de Eendracht in de prachtige havenstad Harlingen. U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar.
Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. Schipper Andi geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen.
’s Avonds kunt u nog even het sfeervolle Harlingen bekijken en op een terrasje aan de zee neerstrijken.
De volgende morgen, zaterdag 8 juni,  na een stevig ontbijt,  verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch aan dek verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de jachthaven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden  en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.
Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangenmenu en napraten met koffie, cognac en Belgische bonbons.

Zondag 9 juni, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt de Eendracht richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling.
U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen.
De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de dag wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Maandag 10 juni vertrekt het schip, in de loop van de morgen, weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg.
Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.


Note: de definitieve route van de cruise wordt uiteindelijk vrijdagavond bij inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.


Zoek hier uw reis per datum

Prijs: € 325,-

 

Pinkstercruise 2019

Periode:

Vrijdagavond 7 juni, 20.00 uur t/m maandagmiddag 10 juni, 17.00 uur

De prijs is inclusief volpension, toeristenbelasting en exclusief fris- en alcoholische dranken.

U heeft een hut op basis van 2 personen; wilt u alleen een hut dan betaalt u een toeslag van €. 60,=

VOLGEBOEKT!