Meerdaagse zeilreizen

Zeilcruise Oud & Nieuw

Oud- en Nieuwjaars cruise 2018-2019

Aan boord van de Ideaal zal dit jaar de Oud- en Nieuwjaars cruise plaatsvinden.

Schipper ArieJan Koeman en zijn ervaren bemanning organiseren al vele jaren met de Ideaal onvergetelijke reizen over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Varen rond oud en nieuw is een beleving op zich. Een reis over het Wad, op het ritme van het getij en het weer, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

Gestreefd wordt naar onderstaand programma maar soms dwingt de natuur en ziet de cruise er heel anders uit. Blijft staan dat u in een bijzondere ambiance, met uitstekende verzorging, een prachtige reis gaat maken.

De planning:

U scheept in, op zaterdagavond 29 december 2018, aan boord van de Ideaal in de prachtige havenstad Harlingen. U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar.

Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. Schipper ArieJan geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen.

’s Avonds kunt u nog even het sfeervolle Harlingen bekijken

De volgende morgen, zondag 30 december 2018, na een stevig ontbijt,  verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden  en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.

Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangenmenu en napraten met koffie en bonbons.

Maandag 31 december 2018, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt de Ideaal richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling.

U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen.

De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de laatste dag van 2018 wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis. Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en de champagnekurken knallen; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Dinsdag 1 januari 2019 vertrekt het schip, in de loop van de morgen, weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg.

Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.

 

 

 

 

Zoek hier uw reis per datum

Prijs: € 325,-

 

Periode:

Zaterdagavond 29 december, 20.00 uur t/m dinsdagmiddag 1 januari 2019, 17.00 uur

De prijs is inclusief volpension, toeristenbelasting en exclusief fris- en alcoholische dranken.

U heeft een hut op basis van 2 personen; wilt u alleen een hut dan betaalt u een toeslag van €. 60,=

 

Volgeboekt!