Met je klasgenoten

fun since ’85

Maak lol en beleef de tijd van je leven.

*breadcrumbs*

Zeilen met je klas- en studiegenoten,

dat moet je doen! Zeilen over het Wad en IJsselmeer op een groot zeilschip. Samenwerken onder leiding van de schipper en matroos, om het schip te laten zeilen, overleggen met je medeklasgenoten wat er gekookt gaat worden, lekker chillen op het dek in de zon, de eilanden of havens aan het IJsselmeer verkennen en bovenal… samen op stap en elkaar (nog) beter leren kennen. Werkweken en schoolreisjes zijn de ideale opening of afsluiting van een schooljaar.

Waarom zeilen ideaal is als excursie

Educatieve waarde: Onze zeiltochten bieden de mogelijkheid om in de praktijk te leren over de natuur van het waddengebied en haar maritieme geschiedenis. Je staat er middenin! Dit maakt het enorm leuk om te leren. Bovendien bieden alle eilanden de mogelijkheid om meerdere musea te bezoeken over natuur en nautische thema’s.

Teamwerk en persoonlijke ontwikkeling: Zeilen op een historisch schip vereist samenwerking, communicatie en aanpassingsvermogen – essentiële vaardigheden voor jongeren in elke fase van hun ontwikkeling. Studenten en scholieren leren verantwoordelijkheid te nemen, elkaar te vertrouwen en gezamenlijke doelen te bereiken.

Flexibele en op maat gemaakte reizen: Wij begrijpen dat elke groep zijn eigen behoeften en interesses heeft. Daarom staan alle opties open voor reisduur, route, activiteiten en verzorging. We helpen u graag met het samenstellen van de reis die aansluit op uw wensen en mogelijkheden.

Ons aanbod voor scholen en studentenverenigingen

Onze vloot bestaat uit diverse schepen, elk met hun eigen unieke karakter. Bekijk hier onze schepen. Afhankelijk van de grootte van uw groep selecteren we een of meerdere schepen die aansluiten op uw vraag. Samen met u ontwerpen we een programma dat niet alleen leuk en spannend is, maar ook educatieve waarde heeft. Of het nu gaat om het leren over het ecosysteem van de Waddenzee, de geschiedenis van de Nederlandse zeilvaart of het ontwikkelen van teamvaardigheden, wij maken het relevant en boeiend. Ontdek de bodem van de zee of ervaar de sterrenhemel als nooit tevoren.

Veiligheid en Begeleiding: De veiligheid van uw groep staat voorop. Onze schepen zijn altijd voorzien van geldige keuringscertificaten en worden bemand door ervaren en gekwalificeerde bemanningen die zorgen voor een veilige en educatieve omgeving.

Plan uw school- of studiereis

Bent u klaar om uw studenten een avontuurlijke en educatieve ervaring buiten de klaslokalen te bieden? Neem contact op met Historische Zeilvaart Harlingen en laat ons samen een onvergetelijk avontuur op de Waddenzee organiseren. We doen u graag een gratis en vrijblijvend voorstel. Stap aan boord voor een reis vol ontdekkingen!