Minerva

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over stevenaak Minerva

Deze elegante dame liep in 1878 op één van de vele werven in Kinderdijk (aan de Lek) van stapel. Gebouwd als stevenaak; een “dragend” vrachtschip met uitstekende zeileigenschappen, met name bij tegenwind.

Naast de normale risico’s uit reguliere vrachtvaart wist zij, ondanks veranderende economische tijden, de sloophamer te ontlopen. Dit in tegenstelling tot vele van haar leeftijdgenoten. In 1994 is begonnen met een ingrijpende restauratie en twee jaar later is zij gestart aan haar tweede jeugd als zeilschip.

Een elegant schip met een warm en gezellig interieur

Het interieur van de Minerva is warm en gezellig. De kombuis van het schip is ingericht met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden.

Wat is verder nog aanwezig op de zeilcharter Minerva:

  • koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig)
  • 8-pits gasfornuis
  • oven
  • koelkast (387 liter)
  • Vriezer (69 liter)
  • spelletjes
  • boordbibliotheek
  • zwemvesten en kinderzwemvesten.

Ieder jaar bezorgt schipper eigenaar Chris Roch en haar vakbekwame bemanning vele mensen een fantastische tijd. Deze prachtige stevenaak is zeer geschikt voor een onvergetelijke zeilreis op het Wad en IJsselmeer. Met vrienden, met familie, met het bedrijf…. voel de wind door je haren en de zon op ’t gezicht, ruik de zilte zee en geniet! Wilt u meer lezen over de Minerva? Klik dan hier.

VAARGEBIED VAN DE MINERVA

U kunt zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. Welke havenplaatsen en Waddeneilanden er precies aangedaan worden hangt af van uw wensen, de duur van de zeilreis en het weer. Droogvallen op het Wad kan ook met de Minerva. U kunt dit samen met de schipper, Chris Roch, bepalen. Wilt u meer informatie over droogvallen op het Wad? Kijk dan hier.

Huidige positie Minerva

Prijzen Minerva 2022

U kunt bij de Minerva kiezen voor een dagtocht, weekend zeilen, langweekend, midweek, week of langer.

Week 6790
Weekend 3350
Midweek zo.av.-vr 9.u. of
ma.mo – vrij.mid. 16.u.
4280
Voorovernachting   550
Dagtocht 2240
Verlengdag 1090
Pasen (3 dagen) 4015
Hemelvaart (4 dagen) 5590
Pinksteren 4460
Eindschoonmaak inclusief

Boek direct uw zeilreis op de Minerva. Heeft u nog vragen over de zeilcharter de Minerva? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij de Historische Zeilvaart!