Oud en Nieuwcruise naar Terschelling

fun since ’85

Vier Oud en Nieuw in de bruisende haven van West Terschelling

*breadcrumbs*

Oud & Nieuwcruise naar Terschelling

Beleef Oud & Nieuw op het bruisende Terschelling na een frisse zeilreis over het wad.

Komende Oud & Nieuwcruise zal weer gaan plaatsvinden aan boord van driemastschoener Noorderlicht en de tweemastklipper Actief.
De ervaren bemanning van de Noorderlicht en de Actief varen al sinds de jaren tachtig uit de vorige eeuw over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Het programma van deze Oud & Nieuwcruise naar Terschelling

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

U scheept in op zondagavond 29 december 2023 aan boord van de Actief of de Noorderlicht in de prachtige havenstad Harlingen. Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen. Aan de hand van het actuele weerbericht en het getij wordt de definitieve route bepaald. ’s Avonds kunt u, desgewenst, nog even het sfeervolle Harlingen bekijken.

De volgende morgen, op maandag 30 december, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken naar Terschelling. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Harlingen en kunt u op eigen houtje het eiland verkennen met haar prachtige natuur en idyllische dorpjes . We verwelkomen u graag terug aan boord tegen het einde van de middag met lekkere hapjes, waarna we in de loop van de avond het diner verzorgen.

Ook op dinsdag 31 december verzorgt de kombuiscrew de gehele dag weer voor lekkere maaltijden en tussendoortjes zodat 2024 wordt afgesloten met een heerlijk eten. Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis! Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en knallen de champagnekurken; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Woensdag 1 januari 2025 vertrekt het schip in de loop van de morgen weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannen vakantie achter de rug te hebben en zit u bomvol verhalen en ervaringen voor familie en vrienden.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut; u kunt ook, tegen een meerprijs, een hut voor uzelf reserveren. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid en een gezellige bar waar u aan plaats kunt nemen.

De prijs is tevens inclusief eindschoonmaak, havengelden, toeristenbelasting en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data 
Zondag 29 december 2024, 20:00 uur t/m woensdag 1 januari 2025, 15:00 uur

Prijzen
Volgt
U verblijft met maximaal 1 persoon uit een ander gezelschap in een hut.
Toeslag 1-persoonshut: €175,-

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze zeilreis met Oud en Nieuw, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.