Oud en Nieuwcruise naar de eilanden

fun since ’85

Wegens groot succes: de oud- en nieuwjaarreis 2023-2024 staat weer gepland!

*breadcrumbs*

Oud- en Nieuwjaarcruise 2023-2024

De Historische Zeilvaart Harlingen organiseert al weer vele jaren de Oud- en Nieuwjaarcruise.
Komende cruise zal weer gaan plaatsvinden aan boord van de prachtige imposante driemastschoener Noorderlicht.
De ervaren bemanning van de Noorderlicht vaart al sind de jaren tachtig uit de vorige eeuw over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Wat beleeft u tijdens onze Oud- en Nieuwjaarcruise?

U scheept in op vrijdagavond 29 december 2023 aan boord van de Noorderlicht in de prachtige havenstad Harlingen.
Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen.
Aan de hand van het actuele weerbericht en het getij wordt de definitieve route bepaald.
’s Avonds kunt u, desgewenst, nog even het sfeervolle Harlingen bekijken.

De volgende morgen, op zaterdag 30 december, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u op eigen houtje  het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken. We verwelkomen u graag terug aan boord tegen het einde van de middag met lekkere hapjes, waarna we in de loop van de avond het diner verzorgen.

Zondag 31 december vertrekt de Noorderlicht richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling. U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen. De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor lekkere maaltijden en tussendoortjes zodat 2023 wordt afgesloten met een heerlijk eten.
Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis! Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en knallen de champagnekurken; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Maandag 1 januari 2024 vertrekt het schip in de loop van de morgen weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannen vakantie achter de rug te hebben en zit u bomvol verhalen en ervaringen voor familie en vrienden.

Programma

 • Vrijdagavond 29-12-2023, 20.00 uur: inschepen aan boord van de Noorderlicht in de haven van Harlingen
 • Zaterdag 30-12-2023: Vertrek Harlingen naar Vlieland
  Aankomst Vlieland rond 15.00 uur
  Vrije tijd: wandelen, fietsen, relaxen
  Vanaf 18.00 uur borreltijd en diner
 • Zondag 31-12-2023: Vertrek Vlieland richting Terschelling
  Aankomst West-Terschelling rond 12.00 uur
  Vrije tijd: wandelen, fietsen, shoppen, relaxen
  Vanaf 18.00 uur borrelen, dineren en het oude jaar afsluiten
  0.00 uur: spectaculaire jaarwisseling in de haven van West-Terschelling
 • Maandag 01-01-2024: het schip verlaat de haven van West-Terschelling. Rond 15.00 uur meert het schip weer af in de haven van Harlingen.

Varen rond oud en nieuw is een beleving op zich. Een reis over het Wad, op het ritme van het getij en het weer, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.
Gestreefd wordt naar het programma maar soms dwingt de natuur en ziet de cruise er heel anders uit. Blijft staan dat u in een bijzondere ambiance, met uitstekende verzorging, een prachtige reis gaat maken.

Prijs Oud en Nieuwjaarcruise:
nog niet bekend

Verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, bier en wijn kunnen aan boord per glas worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar.
Wanneer u niet specifiek voor een eigen hut heeft geboekt kunt met mede-opvarenden van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in 1 hut.
Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in.
Douches en toiletten deelt u met het hele gezelschap. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid en een gezellig bar waarachter de schipper ’s avonds vaak plaatsneemt. De Noorderlicht heeft ook een riant beschut dek met banken met kussens waar u heerlijk kan zitten.