Oud en Nieuwcruise Terschelling

fun since ’85

Vaarwel 2020, welkom 2021

*breadcrumbs*

Oud- en Nieuwjaarcruise 2020-2021

De Historische Zeilvaart Harlingen organiseert al weer vele jaren de Oud- en Nieuwjaarcruise.
Komende cruise zal gaan plaatsvinden aan boord van de prachtige tweemastklipper Actief.
De ervaren bemanning van de Actief organiseert al vele jaren onvergetelijke reizen over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Hoe ziet de Oud- en Nieuwjaarcruise er uit?

U scheept in, op dinsdagavond 29 december 2020, aan boord van de Actief in de prachtige havenstad Harlingen.
U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar. Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen, aan de hand van het actuele weerbericht en het getij. ’s Avonds kunt u, desgewenst, nog even het sfeervolle Harlingen bekijken.

De volgende morgen, woensdag 30 december, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.
Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangendiner en napraten met koffie.

Donderdag 31 december, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt de Actief richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling. U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen. De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de laatste dag van 2020 wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.
Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis. Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en de champagnekurken knallen; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Vrijdag 1 januari 2021 vertrekt het schip, in de loop van de morgen, weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.

Programma

 • Dinsdagavond 29-12-2020, 20.00 uur: inschepen aan boord van de Actief in de haven van Harlingen
 • Woensdag 30-12-2020: Vertrek Harlingen naar Vlieland
  Aankomst Vlieland rond 15.00 uur
  Wandelen, fietsen, relaxen
  Vanaf 18.00 uur borreltijd en diner
 • Donderdag 31-12-2020: Vertrek Vlieland richting Terschelling
  Aankomst West-Terschelling rond 12.00 uur
  Wandelen, fietsen, shoppen, relaxen
  Vanaf 18.00 uur borrelen, dineren en het oude jaar afsluiten
  0.00 uur: spectaculaire jaarwisseling in de haven van West-Terschelling
 • Vrijdag 01-01-2021: op een van te voren afgesproken tijdstip verlaat het schip de haven van West-Terschelling, op weg naar Harlingen. Rond 16.00 uur meert het schip weer af in de haven van Harlingen.

Varen rond oud en nieuw is een beleving op zich. Een reis over het Wad, op het ritme van het getij en het weer, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.
Gestreefd wordt naar het programma maar soms dwingt de natuur en ziet de cruise er heel anders uit. Blijft staan dat u in een bijzondere ambiance, met uitstekende verzorging, een prachtige reis gaat maken.

Prijs Oud en Nieuwjaarcruise

Dinsdagavond 29-12-2020, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 01-01-2021, 17.00 uur : €. 399,-

De prijs is inclusief volpension, toeristenbelasting, Garantieregeling Pakketreizen en exclusief fris- en alcoholische dranken.

Deze reis is helaas volgeboekt. Wij hebben nog wel een aantal plaatsen beschikbaar op de Oud & nieuwcruise op de Ideaal. Doel van deze reis is om tijdens de jaarwisseling op het Wad voor anker te gaan. Hoe bijzonder is dat! Bekijk hier de reis.