Oud en nieuw op het Wad

fun since ’85

Zeg 2023 vaarwel in stilte van het Wad met een unieke ambiance

*breadcrumbs*

Verwelkom 2024 op het weidse Wad

De Waddenzee is beroemd vanwege de rust en ruimte, de mooie zomeravonden voor anker op het Wad en de wandelingen over de uitgestrekte over de bodem van de Waddenzee. De stilte is daar  oorverdovend en de natuur adembenemend mooi. De ideale manier om te onthaasten.

In deze sfeer bieden we een oud- en nieuwjaarviering aan, midden op het Wad, onder een immense sterrenhemel met alleen het geluid van de wind, de vogels en het kabbelende water op de sfeervolle Friese maatkast de Ideaal.

Het programma van Oud & Nieuw op het Wad

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

U scheept in op vrijdagavond 29 december 2023 aan boord van de Noorderlicht in de prachtige havenstad Harlingen. Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen. Aan de hand van het actuele weerbericht en het getij wordt de definitieve route bepaald. ’s Avonds kunt u, desgewenst, nog even het sfeervolle Harlingen bekijken.

De volgende morgen, op zaterdag 30 december, na een stevig ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u op eigen houtje  het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken. We verwelkomen u graag terug aan boord tegen het einde van de middag met lekkere hapjes, waarna we in de loop van de avond het diner verzorgen.

Op zondag 31 december verlaten we de haven van Vlieland om het natuurschoon van de Waddenzee op te zoeken. ArieJan Koeman, schipper van de Ideaal, zoekt een mooie zandbank op om het schip droog te laten vallen, waar u de bodem van de Waddenzee als magie dichterbij ziet komen op het trage ritme van het getij. Net zo traag als het water verdwijnt, ziet u na enkele uren het water langzaam weer naar het schip toe kruipen, waarna het de bodem van het schip weer omarmt en haar langzaam lostrekt van het zand. In deze bijzondere ambiance nemen we afscheid van 2023 en begroeten wij 2024. Met het vuurwerk in de verte aan de horizon, geniet u van de muziek van de natuur onder de weidse hemel.

Maandag 1 januari 2024 vertrekt het schip in de loop van de morgen weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannen vakantie achter de rug te hebben en zit u bomvol verhalen en ervaringen voor familie en vrienden.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut; u kunt ook, tegen een meerprijs, een hut voor uzelf reserveren. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van warme zitgelegenheid waar u gezellig kunt zitten met de opvarenden. Ook op het bovendek is zitgelegenheid om te genieten van de Waddenzee.

De prijs is tevens inclusief eindschoonmaak, havengelden, toeristenbelasting en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

Data en prijzen 2023

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Vrijdag 29 december, 20:00 uur t/m maandag 1 januari, 15:00 uur op de Ideaal

Prijzen € 525,- p.p.
U verblijft met maximaal 1 persoon uit een ander gezelschap in een hut.
Toeslag 1-persoonshut: €175,-

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze zeilreis met Oud en Nieuw, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.