Ouderwets gezellig Oud & Nieuw

fun since ’85

Een huiselijke jaarwisseling op West-Terschelling

*breadcrumbs*

Een ouderwets gezellig Oud & Nieuw

Je hebt wel zin om iets te gaan doen met Oud en Nieuw,  maar je wilt ook de ouderwetse warmte en gezelligheid van een huiselijke oud- en nieuwjaarsviering niet missen. Dan zit je goed op de mooie tweemastklipper Actief! We varen naar Terschelling voor een gezellige en knusse oudejaarsviering.

Het programma van deze Oud en Nieuwreis in huiselijke sfeer

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

U scheept in op zaterdagmorgen 30 december 2023 aan boord van de Actief in de prachtige havenstad Harlingen. Onder het genot van een een koffie/thee met wat lekkers maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip en de reis naar Terschelling. Aan de hand van het actuele weerbericht en het getij wordt de definitieve route bepaald.

Onderweg van Harlingen naar Terschelling wordt er een lekkere lunch klaargemaakt. In de middag meert het schip af in de oergezellige haven van West-Terschelling, die in het rustige winterseizoen een bijzonder gemoedelijke sfeer kent. Binnen brandt de kachel; het is er gezellig en warm. s’ Avonds zet de kok een overheerlijk stoofpotje op tafel.

De volgende dag, 31 december, begint de dag met  een uitgebreide brunch geserveerd en u kunt, desgewenst, een lunchpakket meenemen. Verder hebt u de hele dag de tijd om het prachtige gevarieerde eiland Terschelling te verkennen. (Elektrische fietsen in alle soorten en maten zijn overvloedig te huur en er staan ook deel-auto’s op de kade. Op de oudejaarsavond wordt een lekker driegangen diner geserveerd en al keuvelend kijken wij het nieuwe jaar tegemoet.

Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis! Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en knallen de champagnekurken; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Maandag 1 januari 2024 zett het schip, na het ontbijt, weer koers richting Harlingen en kan men onderweg nog een heerlijke lunch en soep nuttigen.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut; u kunt ook, tegen een meerprijs, een hut voor uzelf reserveren. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden.

De prijs is tevens inclusief eindschoonmaak, havengelden, toeristenbelasting en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

Data en prijzen 2023

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.
Data
Zaterdag 30 december 9:00 uur t/m maandag 1 januari, 15:00 uur op de Actief

Prijzen € 445,- p.p. / € 370,- kind t/m 12 jaar
U verblijft met maximaal 1 persoon uit een ander gezelschap in een hut.
Toeslag 1-persoonshut: €175,-

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze zeilreis met Oud en Nieuw, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.