Overnachten in de winter

fun since ’85

Overnachten op een historisch zeilschip

Deze winter liggen de schepen uit onze vloot stil. Er zijn een aantal schepen die nog een mooie cruise maken met oud en nieuw of vakantiehuis op Terschelling zijn, maar de rest ‘overwintert’ in de havens van Harlingen. Een aantal scheepseigenaren stellen hun schip beschikbaar als bijzonder vakantieverblijf. Lekker met je vrienden of familie op stap en logeren in een bijzondere omgeving in sfeervolle winterse havenstadjes aan het Wad.

De schepen die te huur zijn in de winterse maanden zijn:

Minerva

B&B in de haven van Harlingen

Deze elegante dame liep in 1878 op één van de vele werven in Kinderdijk (aan de Lek) van stapel. Gebouwd als stevenaak; een “dragend” vrachtschip met uitstekende zeileigenschappen. Dit historische zeilschip ligt afgemeerd in de haven van Harlingen midden in het centrum van de stad. Het schip is te huren voor groepen tot maximaal 8/14 Personen. Het heeft een ruim, gezellig dagverblijf en de keuken is van alle gemakken voorzien voor het koken met/voor groepen. Kijk voor meer informatie of het doen van een aanvraag op de site van airb&b .

Larus

Vakantiehuis in de haven van Harlingen of Terschelling

De Larus, een robuuste wadzeiler, met warme intieme/huiselijke sfeer. Deze mooie stoere Oostzeetjalk is in 1893 gebouwd bij scheepswerf Pattje in Waterhuizen. Toen haar dienstbare leven in de vracht voorbij was werd zij woonschip en in 1987 is zij omgebouwd tot charterschip. De Larus is beschikbaar als b&b zonder ontbijt of bijvoorbeeld als vakantiehuisje. U kunt hier met uw gezin of familie 1 of meerdere nachten op verblijven en er is zelfs de mogelijkheid om als vakantiehuisje op een van de eilanden te gaan liggen. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons kantoor.

Grootvorst

Te huur rondom de feestdagen op Terschelling

De Grootvorst werd in 1896 oorspronkelijk als rivierklipper gebouwd en tot in de jaren dertig was zij een zeilend vrachtschip. In 1985 is zij compleet verbouwd tot een luxe zeilend passagiersschip. Het is een ruim schip met verschillende, sfeervolle leefruimtes. Er is een keuken die je thuis zou willen hebben, van alle gemakken voorzien en met heel veel aanrecht. Hierin kun je de heerlijkste menu’s bereiden.

De Grootvorst is te huur rondom de komende kerstdagen en de jaarwisseling. Zij ligt op Terschelling in de gezellige en sfeervolle haven van West. Alle tijd om het eiland te ontdekken, te relaxen, te fietsen, te wandelen, te genieten op het verwarmde terras van de Walvis, te mijmeren over het bijzondere jaar wat achter je ligt en bovenal tijd om met elkaar door te brengen.

Een week kost €. 5.250,-. De prijs is inclusief havengelden, energiekosten, toeristenbelasting, linnengoed (de bedden zijn opgemaakt) en eindschoonmaakkosten. Voor vragen en mogelijkheden, neem contact op met ons kantoor.

Confiance

B&B in de haven van Harlingen

De Confiance is een zeiltjalk gebouwd in 1901 en is in 2013 geheel gerenoveerd. Het schip is voorzien van 7 x 2 persoons- en 2 x 4 persoonshutten. Het grote dagverblijf combineert moderne gemakken met de authenticiteit en uitstraling van een klassiek zeilschip door een comfortabele loungebank, houten tafels en een ruime, goed uitgeruste keuken. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de schipper-eigenaar Jan-Willem Tetteroo.

Klipper-Anna

B&B in de haven van Harlingen

De Klipper Anna is uitgerust met twee toiletten, twee douches en een bijzonder gezellig dagverblijf. Alle hutten hebben stromend water, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw bagage. De kombuis is compleet uitgerust met alles wat u nodig heeft om een lekker ontbijtje of heerlijke maaltijd voor uzelf te bereiden. Neem voor meer informatie contact op met schipper-eigenaar Ray Veth.

Actief

B&B in de haven van Den Helder of vakantiehuis op Texel

In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Het schip voer met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor. In 1990 werd het schip omgebouwd tot modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip. Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt. De ligplaats van de Actief is Den Helder. Vanuit hier kunt u ontzettend veel dagtripjes en uitjes maken. Ook is het mogelijk om met de Actief op Texel te gaan liggen en de boot te gebruiken als ‘vakantiehuis’. U kunt met ons contact opnemen voor meer informatie.

Uiteraard kunt u voor alle schepen ook altijd naar ons kantoor bellen, voor meer informatie of het navragen van beschikbare data. Wij zullen dan contact opnemen met de schipper-eigenaars. Bel ons: 0517-413242.

Meer weten?

Bellen mag natuurlijk ook: 0517-413242.