Poolster

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over klipper Poolster

Dit imposante schip liep in 1902 in Papendrecht van stapel onder de naam “Linquenda”. In 1927 werden de masten van het schip gehaald en een motor ingebouwd. Vanaf die tijd vervoerde ze vracht over de binnenwateren totdat ze in 1991 door Johan Moen werd gekocht. Hij verbouwde het schip tot een mooie, robuuste klipper met heerlijk veel ruimte op het dek.

Inventaris  van de Poolster

Benedendeks vindt u een ruime salon, een open, volledig ingerichte kombuis met een horecafornuis met oven, grote koelkast en een biertap. De veertien hutten bieden aan 32 gasten een heerlijke nachtrust.

Wat er nog meer aanwezig is op de Poolster:

  • Centrale verwarming
  • Vriezer
  • Spelletjes
  • Stereoset
  • Zitkuip
  • Barbecue
  • Zwemtrap

De schipper en het vaargebied

In 2009 werd het schip van vader op zoon overgedragen. De schipper-eigenaar Joska Moen en zijn matroos doen er alles aan om u een geweldige zeilreis te geven.

Het 36 meter lange schip vaart al jaren vanuit Harlingen op de Waddenzee en IJsselmeer. Een prachtig gebied, waarbij het Waddengebied zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Joska is opgegroeid aan boord dus hij kent alle leuke en mooie plekjes van het Waddengebied.

Huidige positie Poolster

Wilt u weten wat de huidige positie is van de Poolster? Via onderstaande link kunt u ten alle tijden zien waar het schip zich op dit moment bevindt: Huidige positie Poolster

Prijzen Poolster 2022

Week 8980
Weekend 4215
Midweek ma. 10.00 u – vrij 16.00 uur of
zon. 20.00 uur – vrij. 09.00 uur.
5930
Dagtocht 2310
Voorovernachting 560
Verlengingsdag 1565
Pasen (3 dagen) 5090
Hemelvaart(4 dagen) 6580
Pinksteren(3 dagen) 5655
Eindschoonmaak 160

Direct boeken of meer informatie? U kunt bij de Poolster kiezen voor een dagtocht, weekend zeilen, langweekend, midweek, week of langer.

Boek direct uw zeilreis op de Poolster. Heeft u nog vragen over het prachtige schip? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bij de Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.