Sail evenementen

fun since ’85

Een maritiem feest met een bijzondere en gezellige nautische sfeer

*breadcrumbs*

De Historische Zeilvaart Harlingen (SHZH) werkt nauw samen met haar Duitse partner Traditional Sailing Charter (TSC). TSC heeft een grote vloot in Kiel (Duitsland) liggen. Met het prachtige vaargebied de Oostzee met Duitse en Deense havens is het een fantastisch toevoeging aan onze zeilreizen.

Ook verzorgt de TSC aan boord van haar Oostzee-schepen deelname aan verschillende Sail-evenementen in heel Europa. Een plek waar de mooiste zeezeilschepen, de echte zeilers en de zeilfans elkaar ontmoeten. Een maritiem feest met een bijzondere en gezellige nautische sfeer op de kade en aan boord van de schepen. De belangrijkste publiekstrekkers zijn de traditionele schepen, met veel masten, gieken, gaffels, dwarsra’s en lijnen. Het is een adembenemend gezicht als de zeilen van de grote Windjammers gezet worden en de Tall Ships in parade de haven uitvaren.

Ervaar het Sail-evenement van dichtbij

U kunt dit allemaal van heel dichtbij meemaken en er midden in staan. Wat dacht u van een dagtocht of een sfeervolle avondtocht waarbij u langs de mooi verlichte en gepavoisseerde schepen vaart en geniet van het vuurwerk. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, de Zeevloot biedt u een uitgelezen kans voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, of een dagje uit alleen of met z’n tweeën of met een groepje vrienden. Boek een arrangement en kom aan boord en geniet van een tocht over de Elbe tijdens de Hamburger Hafengeburtstag, een rondvaart tijdens de Kielerwoche of de bijzondere ambiance van Hanse Sail in Rostock.

Hamburger Hafengeburtstag (07 mei 2021 – 9 mei 2021)

De hamburger Hafengeburtstag is al sinds jaren het officiële begin van het zeilseizoen in Duitsland en het perfecte moment om te genieten op één van de historische zeilschepen ten midden van het feestgedruis.  Van een inloopparade op vrijdag tot een mooie vuurwerkshow aan boord van 100 jarig traditioneel zeilschip.  Voor meer informatie en prijzen kijkt u hier.

Kieler Woche (19 juni 2021 – 27 juni 2021)

De Kieler Woche is het grootste jaarlijkse Sail-evenement ter wereld en enthousiasmeert ieder jaar vele zeilliefhebbers. Heerlijk meezeilen aan boord van de schepen, maar ook genieten aan de wal van der markt, muziek, de sfeer en meer. U kunt kiezen uit een dagtocht, een korte tocht, avondtocht of de vuurwerktocht. Voor meer informatie en prijzen kijkt u hier.

Hanse Sail Rostock (05 augustus 2021 – 08 augustus 2021)

De Hanse Sail vind ieder jaar plaats in de maand augustus in de mooie havenstad Rostock. Naast de grootste attractie van deze Sai. De schepen die vanuit de hele wereld komen en samen in de haven liggen, terwijl u kunt genieten van de muziek op het grote openlucht podium, de kermis en de gezellige markten. Voor meer informatie en prijzen kijkt u hier.

Corona maatregelen

Onze schipper-eigenaren houden zich aan de door de overheid gestelde corona-eisen, die op hun schepen van toepassing zijn. Mocht u hier meer informatie over willen hebben, bel dan met onze medewerksters van kantoor of stuur uw vragen per mail naar ons toe.