Terschelling

Zeilen naar Terschelling

Wat te doen op Terschelling?

Terschelling is het grootste waddeneiland. Met een oppervlakte van 11.000 hectare, waarvan ruim 400 hectare bos, en het Europees Natuurreservaat ‘de Boschplaat’ (Oostkant) waar meer dan 600 wilde planten en be­schermde vogelsoorten als de roofvogels, eidereend, scholekster, sterns en de lepelaar voorkomen, is Terschelling voor mens en dier van grote betekenis.De Boschplaat bestaat uit kwelders, duinen en stranden en wordt in stukken verdeeld door tal van slenken.

West-Terschelling, liggend op de westpunt van het eiland, met de overbekende vuurtoren en centrale meldpost voor de schepen op het Wad en Noordzee, is een gezellig dorp met veel eetgelegenheden, winkels en  kroegjes.De prachtige haven van West is de afmeerplek voor de historische zeilvloot.

Duin-, bos- en strandwandelingen, fietsen, paardrijden, zwemmen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op Terschelling.Bekend zijn de echte Terschellinger producten zoals de ‘Pondkoek’, de ‘Potjekoek’, de ‘Juttersbitter’ en de ‘cranberry’-produkten.

De talloze Terschellinger cafés waaronder ‘De Groene Weide’ in Hoorn van de bekende zanger ‘Hessel’,  bieden de bezoeker voldoende mogelijkheden zich ook ’s avonds te ontspannen.

Meer informatie:

Terschelling

Het behouden huys

De Groene Weide

Cranberries

Fiets huren  

Subtropisch zwemparadijs