Vanuit Harlingen zeilen op een historisch ship

fun since ’85

*breadcrumbs*

Vanuit Harlingen zeilen met een historisch schip

Harlingen is een schitterende havenstad met een rijk verleden, direct gelegen aan de Waddenzee met vele bezienswaardigheden. Uitstekend bereikbaar per auto, touringcar of trein (stopt bij de haven) en ruime parkeermogelijkheden, ook voor langere tijd. Daarmee is Harlingen voor zeilen de perfecte stad! Bij Historische Zeilvaart Harlingen bieden wij u een gevarieerd aanbod zeilarrangementen én de mogelijkheid om vanaf 8 personen een schip te huren voor een zeilreis op maat

Harlingen is voor zeilen de perfecte op opstapplaats

Gelegen aan de Zuiderzee was Harlingen in de 16e eeuw dé Hanzestad en haven van Noord-Nederland. Zowel voor de handel als voor de admiraliteit (marine) was Harlingen erg belangrijk en kende daarom veel werven, pakhuizen, vissers, brouwerijen en molens. Die zijn er overigens nu nog steeds! Ook al zijn ze in de moderne tijd voorbijgestreefd door andere steden, het karakter van Harlingen is en blijft uniek.

Harlingen is vandaag de dag de grootste haven voor de “bruine vloot”: traditionele zeilschepen die worden ingezet voor de pleziervaart. Ruim 70 schepen noemen Harlingen haar thuishaven. En niet zonder reden, Harlingen is de perfecte uitvalbasis voor zeilreizen naar de Waddenzee en het IJsselmeer.

Ronddwalen in Harlingen

Of u nu Harlingen bezoekt om even uit te waaien, een dagje weg te zijn of een reis over het Wad of naar de Waddeneilanden wilt maken, een wandeling door de binnenstad zal u niet teleurstellen! Een stadswandeling (al dan niet onder begeleiding) langs de monumentale huizen met gevels uit de 17e en 18e eeuw is zeker de moeite waard. Wat ook niet mag ontbreken is een bezoek aan de Willemskade: veel meer dan een aanlegplaats, met onder andere een brouwerij en replica van het expeditieschip van Willem Barentz. Harlingen beschikt bovendien over een eigen tegel- en aardewerk fabriekje en meerdere musea en galeries die een bezoekje waard zijn. Op vrijdag- en op zondagmiddag komt de Harlinger Zeilvloot thuis: een spectaculair gezicht, genietend vanaf een terrasje.

Arrangementen Harlingen zeilen

Alleen of met een klein gezelschap vanuit Harlingen zeilen? Het kan bij Historische Zeilvaart Harlingen! Wij bieden van de lente tot de herfst verschillende arrangementen variërend van 8 uur tot een midweek, waarin u alles kunt beleven wat de Waddenzee en de Waddeneilanden te bieden hebben. Deze reizen zijn leuk voor alle leeftijden en zeilervaring is niet nodig! Deze arrangementen zijn volledig verzorgd. U verblijft in comfortabele 1 tot 4-persoonshutten en kunt genieten van heerlijke scheepsmaaltijden. Alle programma’s bieden veel ruimte om uw eigen tijd in te vullen, met het schip als uitvalsbasis.

Bekijk al onze arrangementen en vaardata

Zeilschip huren voor een gezelschap

Bent u met 8 personen of meer? Dan kunt u een zeilschip met schipper huren voor een zeilreis op maat. Alle opties staan open, we helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis voor elke gelegenheid. Van gewoon een dagje uitwaaien op zee met de familie, tot een trouwerij op zee.

Wat kiest u?

  • Een dag, een week, of iets er tussenin?
  • Met familie, vrienden of collega’s?
  • Focus op de bestemmingen, of het zeilen?
  • Geheel verzorgd of doe-het-zelf?

 

Onze schepen: uw vervoersmiddel, hotel, restaurant en vermaak

Al onze schepen zijn uitgerust met comfortabele hutten, modern sanitair en keuken en een gezellige gemeenschappelijke ruimte. Voor alle leeftijden bieden de historische schepen een plezierige en veilige vakantie. Tijdens het zeilen zorgen de schipper en zijn maat voor een fantastische ervaring. De vaarstijl wordt aangepast aan de opvarenden. Lekker ontspannen, of spannend en sportief! Ze denken graag met u mee en vertellen vast trots allerlei verhalen over het schip. Benieuwd naar onze vloot? In het menu kunt u meer informatie over elk schip vinden, zoals de historie en faciliteiten.

Wilt u informatie aanvragen over vanuit Harlingen zeilen?

Benieuwd naar welke schepen er beschikbaar zijn op een bepaald moment, of heeft u vragen over zeilen of de zeilreizen? We staan u graag te woord! We zijn tijdens kantooruren én daarbuiten telefonisch bereikbaar op +31(0) 517 413242