Van Harlingen naar Vlieland zeilen

fun since ’85

*breadcrumbs*

Van Harlingen naar Vlieland zeilen

Vlieland is een rustig en idyllisch eilandje met een oppervlakte van slechts 39 vierkante kilometer. Bovendien is het autovrij, wat bijdraagt aan de ontspannen sfeer. Op Vlieland kun je genieten van de ongerepte natuur, uitgestrekte stranden, duinen en bossen. Het eiland is perfect voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Door het beschermde dorpsgezicht met oude huisjes waan je je met een beetje fantasie in de 18e Eeuw. Vlieland heeft ook mooie bezienswaardigheden, zoals de vuurtoren en het Bunkermuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het eiland.

Omringd door natuur

Meer dan 96 vogelsoorten bevolken het eiland en met een strand van 12 km lengte, 300 hectare loofbossen, duinen, kwelders en polders is er voor de bezoeker van Vlieland heel veel moois te zien. Belangrijke natuurgebieden zijn de Oude Kooi (laagliggende eendenkooi omringd door hoge duinen), de Kooisplek (fraaie stuifduinvorming met weelderige plantengroei),  de Meeuwenduinen (de meest zuidelijke broedkolonie van de eidereend) en de Kroonpolders die bestaan uit grasland, rietmoeras en open water. Geen bebouwing te zien; je bent alleen maar omringd door het landschap en de zee.

Activiteiten op Vlieland

Op Vlieland is er altijd wel wat te beleven. Het hele jaar geven de Vlielander singer/songwriter Sjoerd en folkduo Drijfhout optredens. Podium Vlieland organiseert regelmatig filmweekenden of bekende cabaretiers komen een try-out spelen van hun nieuwe voorstelling! In het hoogseizoen zijn de kerk en de Bolder het podium van vele (uiteenlopende!) muzikale hoogstanden.

Daarnaast zorgen Natuurinformatiecentrum De Noordwester en museum Tromp’s Huys voor een uitgebreid excursieaanbod. Op de website van VVV Vlieland vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Volledig verzorgd Van Harlingen naar Vlieland zeilen

Vlieland is één van de populairste bestemmingen vanuit Harlingen. De zeilroute is bijna alle dagen begaanbaar. Van Harlingen naar Vlieland zeilen is daarmee ook onderdeel van vele van onze arrangementen. U kunt alleen of met uw gezin of een klein gezelschap aansluiten bij onze geheel verzorgde arrangementen. U verblijft in een comfortabele hut en u kunt zich laten verwennen door wat de kok u voorschotelt. De arrangementen kennen een gevarieerd programma waarin zeilen en vrij tijd op de eilanden elkaar afwisselen.

Van Harlingen naar Vlieland zeilen is onderdeel van de volgende arrangementen:

Van Harlingen naar Vlieland zeilen op uw manier

Wilt u met een groter gezelschap van Harlingen naar Vlieland zeilen? Dan kunt u vanaf 8 personen een schip met schipper huren en uw eigen reis bepalen. Een fantastisch uitje voor families, collega’s of vriendengroepen. In 2 dagen kunt u al op en neer zeilen naar Vlieland. Natuurlijk kunt u uw bezoek aan Vlieland ook langer maken, of uitbreiden met droogvallen of een bezoek aan één of meerdere andere Waddeneilanden. U bepaalt! Natuurlijk helpen wij u met het samenstellen van uw perfecte programma en geven wij u graag inspiratie.

Een bezoek aan Vlieland kan met de veerboot, maar door te zeilen naar Vlieland maakt u van de heen- en terugreis een bijzondere belevenis. Zeilen met onze historische schepen is geschikt en leuk voor alle leeftijden. Ervaring is niet nodig, onze bemanning laat jullie graag zien hoe het werkt. Bovendien is zelf aan het roer staan (onder begeleiding van de schipper) natuurlijk een hele belevenis voor kinderen (en zij die jong van geest zijn).