Zeilen naar Terschelling

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeilen naar Terschelling

Terschelling is het grootste waddeneiland. Met een oppervlakte van 11.000 hectare, waarvan ruim 400 hectare bos en het Europees Natuurreservaat ‘de Boschplaat’ (Oostkant) waar meer dan 600 wilde planten en beschermde vogelsoorten als de roofvogels, eidereend, scholekster, sterns en de lepelaar voorkomen, is Terschelling voor mens en dier van grote betekenis. De Boschplaat bestaat uit kwelders, duinen en stranden en wordt in stukken verdeeld door tal van slenken.

Havendorp West-Terschelling

West-Terschelling, met de overbekende vierkante stenen vuurtoren de Brandaris en centrale meldpost voor de schepen op het Wad en Noordzee, is een gezellig dorp met veel eetgelegenheden, winkels en kroegjes. De prachtige haven van West is de afmeerplek voor de historische zeilvloot en ook de vele andere zeil- en plezierjachten. Terschelling is voor onze vloot jaarrond goed te bereiken, zo meren we elk jaar met oud-en-nieuw af voor een spectaculaire jaarwisseling, waarbij u natuurlijk ook mag aansluiten!

Ontdek alles over Terschelling

Activiteiten op Terschelling

Duin-, bos- en strandwandelingen, fietsen, paardrijden, zwemmen, strandzeilen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op Terschelling. Bekend zijn de echte Terschellinger producten zoals de Pondkoek,  Potjekoek, Juttersbitter en de cranberryproducten. De talloze Terschellinger cafés en strandpaviljoens bieden voor iedereen wat. Van strandpaviljoen De Walvis op het meest Westelijke stukje West-Terschelling tot het bekende paviljoen Heartbreak hotel in ’50 stijl op de rand van de Boschplaat aan het Oosten.

Zeilen naar Terschelling met een historisch schip

De vloot van Historische Zeilvaart Harlingen biedt een unieke manier om te zeilen naar Terschelling! U bent niet enkel een passagier, maar mag helpen met het hijsen, aantrekken en vieren van de zeilen. Ervaring is niet nodig! De scheepsmaat legt het jullie graag uit. Omdat zeilen naar Terschelling op bijna alle dagen mogelijk is, is het onderdeel van meerdere van onze arrangementen. U kunt alleen of met een kleine groep aansluiten bij het programma en genieten van een volledig verzorgde reis. Na het zeilen naar Terschelling kunt u zelf beslissen wat u wilt doen op het eiland. Huurt u een fiets, bezoekt u het strand of een museum? Het is aan u. Aan het eind van de dag kunt u aan boord genieten van een maaltijd, voor u bereid door onze kok en kunt u aansluitend nog naar het dorp, een spelletje spelen of u terugtrekken in uw hut.

Tijdens deze arrangementen wordt Terschelling zeer waarschijnlijk aangedaan:

Een schip huren en zeilen naar Terschelling

Met een gezelschap vanaf 8 personen kunt u een schip met schipper exclusief voor uw gezelschap huren. De schipper en maat varen indien gewenst met u het hele Wad over. Wanneer u wilt zeilen naar Terschelling helpen wij u graag met het samenstellen van het perfecte programma.