Zeilen naar Texel

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeilen naar Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en staat bekend om zijn prachtige natuur, uitgestrekte stranden, sfeervolle dorpjes en rijke historie. Het eiland is goed bereikbaar per veerboot, maar u kunt natuurlijk ook zeilen naar Texel! Op Texel kunt u genieten van de rust en ruimte, wandelen door de duinen, fietsen over de vele fietspaden en proeven van lokale lekkernijen zoals Texels bier, kaas en vis.

Wat is er te doen op Texel?

Er zijn volop bezienswaardigheden als u wilt zeilen naar Texel. In de 7 dorpen, waarvan Den Burg de grootste is en De Waal de kleinste, vindt u talloze leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Bezoek museum Kaapskil, met oude ambachten en geschiedenis van het eiland, of Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvangcentrum. Texel kent ook haar eigen bierbrouwerij waar uiteraard van alles te proeven is. Het meest bijzondere natuurgebied op Texel is De Slufter, een kwelder aan de Noordzeekant van het dorp die zich nooit heeft laten indammen.

Texel herbergt bovendien meer schapen dan inwoners, van hun eigen schapenras de “Texelaar” Van de wol van deze beroemde schapen worden dekbedden gemaakt. Het Texelse lamsvlees is een bijzondere delicatesse, omdat de lammeren gras, gezouten door wind en water eten. Maar er zijn natuurlijk meer producten van Texelse schapen te verkrijgen, zoals schapenkaas, vachten en zelfs ijs.

Lees meer over Texel

Zeilen naar Texel met uw gezelschap

Wilt u naar Texel zeilen en bent u met een gezelschap van 8 personen of meer? Dan kunt u een zeilboot met schipper huren en uw programma zelf samenstellen. Wij helpen u hier uiteraard bij! Bovendien is ervaring met zeilen niet nodig, de bemanning laat u graag zien hoe het werkt en loodst u veilig over het Wad heen.

U kunt in 2 dagen heen en weer zeilen naar Texel. U stapt op in Harlingen en vaart de haven uit waarna de zeilen kunnen worden gehesen! Na de overtocht meert het schip aan en kunt u het eiland verkennen, waarna u zich ’s avonds terug kunt trekken in uw comfortabele hut. De volgende dag wordt weer terug naar Harlingen gezeild.

Natuurlijk kunt u uw zeiltocht naar Texel ook langer maken! Vaar uit naar een zandplaat om droog te vallen, zeil door naar Vlieland of nog verder… We helpen u graag met het samenstellen van het perfecte programma.

Bekijk onze vloot

Zeilen naar Texel met een arrangement

Wilt u graag alleen, met z’n tweeën, gezin of klein gezelschap naar Texel zeilen? Dan kunt u meevaren met één van onze arrangementen. Deze zijn geheel verzorgd en bieden voor iedereen een leuk en gevarieerd programma waarbij zeilen, ontspannen en vrije tijd elkaar afwisselen.

Tijdens zeilen met een historisch zeilschip bent u overgeleverd aan het getij, daarom blijft het exacte programma altijd een verrassing. De volgende arrangementen bieden de grootste kans op een bezoek aan Texel. Klik op de links voor een uitgebreide uitleg over elke reis: EilandhoppenFamiliereis