Zeilen op de Waddenzee

fun since ’85

*breadcrumbs*

Zeilen over de Waddenzee

De vloot van Historische Zeilvaart Harlingen rust aan de Waddenzee. De ideale uitvalsbasis voor zeilen over de Waddenzee. Het leven in deze prachtige oude havenstad draait om eb en vloed. Dat zie je overal terug als je door de stad heen wandelt; sluizen, vloeddeuren, stormvloedmuren en leeggelopen of volgestroomde havens. Deze waterkeringen zorgen dat de schepen in de havens veilig blijven drijven.

Het Wad met haar Waddeneilanden is het vaste vaargebied van onze vloot. Zwervend door geulen, langs zandbanken, door zeegaten en over platen lopen we de zoute havenstadjes van de eilanden binnen. Of we blijven “buiten”, zoals zeelui dat noemen, en vallen met eb droog op een plaat en wandelen over de bodem van de zee. Unesco Werelderfgoed de Waddenzee is een adembenemende plek om per zeilschip te verkennen.

Zeilen op de Waddenzee met uw gezelschap

Bij Historische Zeilvaart Harlingen zijn wij er om met u zeilen op de Waddenzee tot een fantastische belevenis te maken. Niets is hierbij onmogelijk. Vanaf 8 personen hebben wij een schip beschikbaar om een reis op maat voor u samen te stellen. Maar ook tot meer dan 100 personen stellen we graag een reis voor u samen door meerdere schepen voor u te reserveren.

De mogelijkheden? Die zijn oneindig, maar wat denkt u bijvoorbeeld van:

  • Een dagtocht met catering voor uw personeelsuitje
  • Een lang weekend zeilen en droogvallen met een vriendengroep
  • Een week zeilen over de Waddenzee en eilanden bezoeken met uw familie

Maatwerk is hierbij het sleutelwoord, te opties zijn eindeloos. Maar we geven graag een voorproefje:

  • Regelt u zelf de boodschappen, of wilt u dat er een kok meevaart?
  • Kunnen wij u helpen met beddengoed en keukentextiel?
  • Wilt u een Wadloopgids mee die u van alles kan vertellen?
  • Wilt u graag het beroemde droogvallen meemaken?
  • Welke eilanden wilt u bezoeken?

Zeilen op de Waddenzee met een arrangement

Wilt u alleen zeilen op de Waddenzee, met uw partner, vrienden of gezin? Dan hebben wij speciaal voor u een uiteenlopend aanbod aan arrangementen! Vaar samen met andere avonturiers mee aan boord van onze schepen. Deze reizen zijn geheel verzorgd: eten, slapen, bestemmingen. U hoeft alleen maar te genieten! En dat garanderen we u, met het hijsen van de zeilen, ontdekken van Waddeneilanden, heerlijke maaltijden en een comfortabele slaapplaats kunt u alle elementen van zeilen op de Waddenzee meemaken.

In onze arrangementen zeilen op de Waddenzee vindt u een zeer divers aanbod reizen. Van een korte dagtocht, tot een midweek langs de eilanden. Bekijk hier al onze arrangementen op de Waddenzee.

Benieuwd naar onze schepen?

Tijdens uw zeiltocht zorgen de schipper en zijn maat voor een fantastische ervaring. De vaarstijl wordt aangepast op de opvarenden. Lekker ontspannen, of spannend en sportief! Ze denken graag met u mee en hebben vertellen vast trots allerlei verhalen over het schip. Benieuwd naar onze vloot? In het menu kunt u meer informatie over elk schip vinden, zoals de historie en faciliteiten.

Wilt u informatie aanvragen over Zeilen op de Waddenzee?

Benieuwd naar welke schepen er beschikbaar zijn op een bepaald moment, of heeft u vragen over zeilen of de zeilreizen? We staan u graag te woord! We zijn tijdens kantooruren én daarbuiten telefonisch bereikbaar op +31(0) 517 413242