Vlieland

Zeilen naar Vlieland

Van de bewoonde eilanden is Vlieland het kleinste. Met iets meer dan 1000 bewoners, een beschermd dorpsge­zicht met het oude raadhuis en prachtig gesitueerde huisjes, waan je je op Vlieland al gauw in de 18e eeuw.

Meer dan 96 vogelsoorten bevolken het eiland en met een strand van 12 km lengte, 300 hectare loofbossen, duinen, kwelders en polders is er voor de bezoeker van Vlieland heel veel moois te zien. Belangrijke natuurgebie­den zijn de Oude Kooi (laagliggende eendenkooi omringd door hoge duinen), de Kooisplek (fraaie stuifduinvorming met weelderige plantengroei),  de Meeuwenduinen (de meest zuidelijke broedkolonie van de eidereend) en de Kroonpolders die bestaan uit grasland, rietmoeras en open water. Geen bebouwing te zien; je bent alleen maar omringd door het landschap en de zee.

Op Vlieland is er altijd wel wat te beleven. Het hele jaar geven de Vlielander singer/songwriter Sjoerd en folkduo Drijfhout optredens. Podium Vlieland organiseert regelmatig filmweekenden of bekende cabaretiers komen een try-out spelen van hun nieuwe voorstelling! In het hoogseizoen zijn de kerk en de Bolder het podium van vele (uiteenlopende!) muzikale hoogstanden.

Natuurinformatiecentrum De Noordwester en museum Tromp’s Huys zorgen voor een uitgebreid excursieaanbod. Op de website van VVV Vlieland vindt u een overzicht van alle activiteiten.

meer informatie:

Vlieland

Tromps Huys

Strandrit

bezoekerscentrum