Zeil- en wandelvakantie

fun since ’85

Zeil door de zilte lucht en wandel door bos en duinen

*breadcrumbs*

Kom aan boord van het comfortabele en gezellige zeilschip de Ideaal en geniet van een heerlijke najaarswandel- en zeilvakantie op het Wad.

Programma Zeil-Wandelvakantie naar de Nederlandse Waddeneilanden

Dag 1: Aankomst in Harlingen
Vanaf 20.00 uur ben je welkom aan boord van de Ideaal waar de schipper en zijn bemanning je ontvangen met een drankje. Als iedereen aan boord is, vertelt de schipper graag iets over de reis, de boot, het zeilen en de regels aan boord. De rest van de avond is vrij. Je kunt aan boord blijven of een rondje door de historische en gezellige binnenstad van Harlingen maken.

Dag 2: Harlingen – Terschelling
Afhankelijk van het getij en de wind, verlaten we Harlingen na het ontbijt richting Terschelling. Zodra de zeilen zijn gehesen, met behulp van iedereen die dat wil, en de motor gaat uit – kun je genieten van de wind in je haren, de heerlijke zilte lucht en de verdwijnende horizon. Staar over het wad op zoek naar het eerste zeehondje van de dag. We eten, als het weer het toelaat, een lekkere lunch aan dek. Als de Brandaris in zicht is, weet je dat het niet lang meer duurt voor we in de haven liggen. Nadat de zeilen gestreken zijn, is het tijd voor een borrel en het avondeten. Strek de benen nog even en wandel een historisch rondje door West-Terschelling, drink wat met je reisgenoten of duik vroeg onder de wol. De vrijheid van het varen kent vele kanten.

Dag 3: Wandeling op Terschelling
Na het ontbijt staat een wandeling op Terschelling op het programma. Je kunt kiezen uit verschillende routes en afstanden, dit eiland heeft maar liefst 200 km aan onverharde wandelpaden. Beklim bijvoorbeeld de duinen en ontdek de vele vogels, het dichtgroeiende duingebied en geniet van het geweldige uitzicht over de Noordzee met de droogvallende zandbanken. Bij laagwater liggen de zeehonden er te rusten. Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg en een richttijd om weer terug te zijn bij het schip. Voor, tijdens of na het avondeten, varen we dan naar het volgende eiland. Deze mooie, niet al te lange zeiltocht aan het einde van de dag is een belevenis op zich. Op Vlieland kun je nog een stukje langs het strand wandelen, genietend van het uitzicht over de wadden in het donker, een lichtende zee of een andere verrassing.

Dag 4: Wandeling op Vlieland
Net als gisteren, wacht je vandaag een mooie wandeling door de afwisselende natuur van dit kleinste Waddeneiland. Je kunt kiezen uit de verschillende routes in het informatiepakket. Op het nostalgische Vlieland rijden bijna geen auto’s waardoor het een paradijs is voor fietsers en wandelaars. Met een lunchpakket in je rugzak, kies je je eigen route en ontdek je de weidse stranden, de duinen, het bos en de waddendijk. Nergens in Nederland zie je zoveel vogels als in het Waddengebied. Terug aan boord genieten we van een laatste diner en delen de verhalen, de foto’s en de belevenissen van de dag.

Dag 5: Terug naar Harlingen
Na het ontbijt maken we ons op voor de terugreis naar Harlingen. Onderweg krijgen we een lunch aan dek of in de kajuit, afhankelijk van het weer. Om een uur of vier verwachten we weer aan te meren in de Zuiderhaven.

Highlights:

  • Rust
  • Ruimte
  • Vrijheid
  • Wandelen
  • Natuur/duinen/stranden
  • Vogels/zeehonden

Prijs en data:
Vrijdag 1 t/m dinsdag 5 oktober 2021
Vrijdag 8 t/m dinsdag 12 oktober 2021

De prijs is  € 475,- p.p. Dit is inclusief volpension, toeristenbelasting en exclusief fris- en alcoholische dranken. U heeft een hut op basis van 2 personen; wilt u alleen een hut dan betaalt u een extra toeslag van
€ 150,-

Het boeken van deze reis kunt u rechtstreeks doen via de aanbieder: Ecktiv.nl

Note: de definitieve route van de tocht wordt uiteindelijk vrijdagavond bij inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.