zeilen met de kinderen

fun since ’85

Zeilavontuur op de Waddenzee

*breadcrumbs*

Beleef samen met je gezin de spannendste avonturen op UNESCO werelderfgoed ‘De Wadden’

Je kunt in je vakantie natuurlijk kiezen voor een vakantiehuisje ergens op een park, maar als je denkt aan wat je kinderen het allerleukste zullen vinden, is dat spelen met de elementen die de natuur ons te bieden heeft. Avontuur, spanning, in de buitenlucht zijn, uitwaaien op het strand, of spelen met zand en water. Dit vindt je allemaal terug in onze familiezeilreizen! Het is een meezeilreis voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden! Je zeilt met meerdere gezinnen mee. Opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn natuurlijk ook welkom!

Meezeilreis

We hebben de meezeilreizen gepland op verschillende schepen. Deze schepen zijn altijd comfortabel en gezellig en prima geschikt voor kinderen. Vijf dagen lang zwerf je over de Waddenzee en bezoeken we een paar prachtige eilanden. Droogvallen, krabbetjes en schelpjes zoeken, zeehonden kijken, eilandbezoek, zandkastelen bouwen, vissen in de haven van Terschelling/Vlieland, strandzeilen en heerlijk uitwaaien op het strand. De mogelijkheden zijn eindeloos! Een super leuke vakantie voor gezinnen met kind(eren) van alle leeftijden. Zeilervaring is niet nodig en veiligheid staat voorop.

De zeiltocht

Op maandagochtend vanaf 10.00 uur stap je aan boord van het schip en maak je kennis met de bemanning en de andere gezinnen. In de loop van de ochtend gaan de trossen los en worden de zeilen gehesen. Je kan zelf actief de touwen in handen nemen, maar er is ook volop tijd om te genieten van het uitzicht over de Waddenzee. De kinderen kunnen tijdens het zeilen lekker meewerken aan dek, chillen in het kluivernet,  helpen met sturen en navigeren en de matroos en schipper leren ze met alle liefde wat zeemansknopen.

De route

De route wordt op de dag van aankomst met jullie besproken. De schipper legt jullie aan de hand van de weersomstandigheden en windrichting de mogelijkheden voor. Uiteraard zal hij/zij rekening houden met jullie wensen. Eilanden als Terschelling en Vlieland liggen zeker op de route.

Eten en drinken

Er gaat een bemanningslid mee die het eten en drinken voor jullie coördineert. Zij/hij organiseert, samen met de groep, het inslaan van proviand en het bereiden van de maaltijden.

Prijzen en data

Maandagochtend 3 mei, 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 7 mei, 16.00 uur. – geannuleerd
Maandagochtend 12 juli, 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 16 juli, 16.00 uur.
Maandagochtend 19 juli, 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 23 juli, 16.00 uur.
Maandagochtend  9 augustus, 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 13 augustus, 16.00 uur.
Maandagochtend 16 augustus, 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 20 augustus, 16.00 uur.

Prijs per persoon (vanaf 14 jaar):        €. 475,-
Kinderen vanaf 3 t/m 14 jaar):             €. 255,-
Kinderen van 0 tot 3 jaar:                     Gratis

De prijzen zijn inclusief het eten, bemanning, brandstofkosten, toeristenbelasting, havengelden, dekbedden en Garantieregeling Pakketreizen.

Veiligheid

Alle schepen voldoen aan alle veiligheidseisen die verplicht zijn voor onze schepen. Er zijn zwemvesten voor zowel volwassenen als kinderen aanwezig. Daarnaast stemmen de schippers hun manier van varen af op wie er mee gaan; in deze tochten spelen de kinderen meestal de hoofdrol.

Corona

Onze schipper-eigenaren houden zich aan de door de overheid gestelde corona-eisen, die op hun schepen van toepassing zijn.
Mocht u hier meer informatie over willen hebben, bel dan met onze medewerksters van kantoor of stuur uw vragen per mail naar ons toe.

Boeken en contact

Voor het reserveren van deze reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, kun je hier contact met ons opnemen.

Neem je kind(eren) mee op avontuur en beleef samen de mooiste en spannendste dagen. Hier zullen je kinderen nog lang over napraten!