Zeilevenementen Duitsland

fun since ’85

Bezoek de mooiste zeilevenementen en vaar mee!

*breadcrumbs*

In samenwerking met Traditional Sailing Charter, kunnen wij u meenemen aan boord van onze historische zeilschepen tijdens de grootste zeilevenementen van Duitsland. Want de beste manier om deze te beleven, is natuurlijk vanaf het water!

Scroll direct verder naar:

Tijdens deze evenementen kunt u aan boord stappen van één van de schepen van onze partner TSC en de evenementen vanaf het water beleven. Kies voor een tochtje vanaf 3 uur, of ga de hele dag mee op pad. Uiteraard wordt u voorzien van een drankje, waarna u kunt genieten van de unieke sfeer van een haven vol schepen van alle soorten en maten, meehelpen met het hijsen van de zeilen. Ook leuk voor kinderen van alle leeftijden!

Meerdere dagen op pad? We geven u graag advies over verblijfplaatsen in de buurt van de evenementen.

Hamburger Hafengeburtstag / 9-12 mei 2024, Hamburg

Het grootste en meest veelzijdige havenfeest ter wereld! Vier samen met meer dan een miljoen bezoekers de 834e verjaardag van de haven van Hamburg. Begin mei wordt de poort naar de wereld opnieuw ondergedompeld in een unieke maritieme setting met een gevarieerd weekendprogramma met vele attracties! De geweldige sfeer strekt zich langs de Elbe uit met meer dan 300 drijvende gasten, van de trendy HafenCity jachthaven tot de museumhaven Oevelgönne.

Kijk uit naar imposante tall ships, spectaculaire marineschepen, unieke museum- en traditionele schepen en indrukwekkende cruiseschepen. Bij vele mag u uiteraard aan boord stappen en rondkijken. Concertliefhebbers kunnen op tal van podia luisteren naar een grote verscheidenheid aan muziekacts, de hele familie kan zich verheugen op programma-highlights voor jong en oud en vervolgens culinair genieten op de kleurrijke havenmijl. Onze jaarlijks wisselende landenpartner biedt een festival met inzicht in de cultuur en manier van leven. Vier met ons dit maritieme evenement van topklasse!

U zult versteld staan ​​hoe snel de tijd vliegt aan boord van een tallship en hoeveel indrukken u aan het eind van de dag mee naar huis neemt. De souvenirfoto achter het stuurwiel krijgt vast en zeker een ereplaats in je woonkamer. Bekijk en boek hier de afvaartijden.

Kieler Woche / 22 t/m 30 juni 2024, Kiel

Als u van zeilsport houdt, mag u de Kieler Woche niet missen! Het is het grootste zeilevenement ter wereld wat jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers trekt. Zo’n 5000 zeilers uit meer dan 50 landen nemen het tegen elkaar op in ongeveer 2000 boten. De zeilevenementen strekken zich uit langs de hele Kieler Fjord. Naast zeilsport, kent het evenement ook een groot volks- en muziekfestival. Internationale en lokale bands spelen op openbare podia verspreid over de hele stad, afgewisseld met straatartiesten en komedie. Een ander maritiem hoogtepunt is de Windjammerparade. Meer dan honderd historische zeiljachten en stoomboten, en honderden andere jachten nemen hieraan deel, evenals diverse marineschepen uit andere landen. De Kieler Woche eindigt traditioneel met de Sternenzauber über Kiel, een twintig minuten durende vuurwerkshow boven het Kieler Fjord.

Beleef de actie en het feest vanaf het water. Een adembenemend gezicht midden tussen de honderden andere schepen. Bekijk en boek hier de afvaartijden.

Hanse Sail / 8 t/m 11 augustus 2024, Rostock

Dé gelegenheid om zoveel mogelijk tall ships bij elkaar te zien, is Hanse Sail in Rostock! Een vloot van meer dan 100 traditionele en museumschepen meert aan aan de rand van de kade en nodigt uit om te bewonderen en mee te varen. Op het land bied het evenement uiteenlopende ervaringen voor jong en oud! Podia, culinaire lekkernijen, maritieme ervaringen, oude vaartradities, zeilraces en meer. Een bezoek aan Hanse Sail wordt nog leuker met een zeiltocht!

Kom aan boord van één van onze traditionele schepen en maak een zeiltocht over de Oostzee. Tijdens deze tocht kun je met volle teugen genieten van het evenement, de zilte zeelucht en verfrissende wind. Bekijk en boek hier de afvaartijden.