Zeilweekend evenementen

fun since ’85

De laatste jaren nemen de evenementen op de Waddeneilanden flink toe. Denk aan de Fjoertour, het Oerolfestival, Into the Great Wide Open, de Berenloop, de vuurtorenloop. Wanneer u een evenement wilt bijwonen wordt het vaak een enorme zoektocht naar een goed onderkomen op de eilanden en een race tegen de klok om nog een veerbootticket te krijgen.

*breadcrumbs*

Zeilweekend evenementen

Wij bieden de perfecte oplossing hiervoor: u reserveert voor uw groep bij ons een zeilschip met bemanning. Alles in één: u heeft een mooie en gezellige accommodatie, met hutten, toiletten, douches, een dagverblijf en een goed ingerichte kombuis en u heeft uw eigen zeilende veerboot. En de prijs? Stel, u bent met 12 personen en u wilt een weekend naar de eilanden: ons 12-persoons schip kost € 1.515,- van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Dat betekent dat u voor € 126,- p.p. een onderkomen en overtocht heeft voor een prachtig en bijzonder weekend. Wacht dus niet langer en boek een zeilweekend tijdens een evenement of festival bij Historische Zeilvaart.

Evenementen voor een zeilweekend 2019

Fjoertour Terschelling 6 april

De Fjoertour leidt u lang de prachtige natuur van het eiland, door de polders, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

Vuurtorenloop Vlieland 13 en 14 april

De mooie zware hardloopwedstrijd, de vuurtorenloop, kent diverse afstanden, te weten 5 zeemijl (9,5 km), 10 zeemijl (18,5 km) en de jeugdloop. De route bestaat uit een inspirerend, gevarieerd maar bovenal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand.

Oerolfestival Terschelling 15 t/m 23 juni

Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni, dat wordt gehouden op het eiland Terschelling. Dit festival werd in 1981 opgericht en inmiddels is Oerol uitgegroeid tot een van de grootste locatietheaterfestivals in Europa. Het Oerol Festival wordt geprogrammeerd aan het begin van de zomer, als het eiland volop in het groen staat. Met ieder jaar zo’n 50.000 bezoekers die komen genieten van optredens van een groot aantal Nederlandse en buitenlandse toneelgroepen, muzikanten, werk van beeldende kunstenaars en andere (podium)kunstenaars. Het festival duurt tien dagen.

Into the Great Wide Open Vlieland 30 augustus t/m 1 september

Into The Great Wide Open is een driedaags popfestival op Vlieland dat, naast muziek, ook aandacht besteedt aan beeldende kunst, film en natuur.

De Berenloop Terschelling 2 en 3 november

De Berenloop is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Dat komt niet alleen door het fraaie parcours, dat door de schitterende en afwisselende natuur van Terschelling voert, maar ook door de fantastische sfeer die er tijdens het Berenloopweekend op het eiland heerst.

Nog vragen over een zeilweekend tijdens een evenement of festival?

Heeft u nog vragen over het boeken van een zeilweekend tijdens een evenement? Neem dan gerust contact met ons op!