Classic Summercruise

fun since ’85

The way life should be!!!!

*breadcrumbs*

Classic Summercruise 2020

Aan boord van de Actief en de Eendracht zal dit jaar de Classic Summercruise gaan plaatsvinden.
Onze schippers organiseren al vele jaren onvergetelijke zeilreizen over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Hoe ziet de Classic Summercruise er uit?

U scheept in, op een maandagavond, in Harlingen (Eendracht) of Den Helder (Actief). De schipper wijst u uw hut en maakt u wegwijs aan boord. Onder het genot van koffie, thee en Friese lekkernijen maakt u kennis met de andere gasten en de crew. Aan de hand van het weerbericht en de getijden, wordt de route voor de komende dagen gepland.
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, op een van te voren afgesproken tijdstip, vertrekt het schip richting het Wad. Havens om naar toe te zeilen zijn bijvoorbeeld Texel, Vlieland en Terschelling. Het schip meert daar af in de gezellige havenplaatsjes en u kunt bijvoorbeeld op de fiets of scooter het eiland gaan verkennen. Ook zijn dit prachtige wandelgebieden, over het Wad, door bossen en duinen en dan eindigen op een gezellig terrasje met uitzicht over de Waddenzee.

Droogvallen met het schip op het Wad is ook zeker één van de reisdoelen; de schipper zal aan de hand van het getij en het weerbericht de juiste dag hiervoor uitzoeken. Hoe ziet zo’n droogvaldag eruit: het schip verlaat op een afgesproken tijdstip de haven en zeilt naar de toekomstige droogvalplek. Het anker gaat er in en nu is het wachten tot de ebstroom de zee meeneemt. Een prachtig moment om langzaam de zeebodem in zicht te krijgen en het schip op het zand voelen zakken. De schipper geeft aan wanneer u het schip kunt verlaten en wanneer u zeker weer terug aan boord moet komen. En dan…wandelen, slenteren en GENIETEN!!!
Wanneer aan het eind van uw tocht de skyline van de thuishaven weer in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee

De kombuiscrew zorgt de gehele dag voor u met heerlijke maaltijden en verrassende tussendoortjes. Fris en alcoholische drankjes zijn aan boord te koop.

Onze schepen voldoen aan de door het RIVM goedgekeurde protocollen m.b.t. COVID19 geschreven door de BBZ (beroepsvereniging Bruine Zeilvaart).

Vanwege de hygiënemaatregelen vragen wij u om uw eigen handdoeken mee te nemen.

Data Classic Summercruise 2020

Maandagavond 27-07-‘20 , 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 31-07-‘ 20, 15.00 uur: Eeendracht. Haven van afvaart en aankomst is Harlingen.
Maandagavond 10-08-‘20, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 14-08-‘ 20, 15.00 uur: Actief. Haven van afvaart en aankomst is Den Helder.
PRIJS: € 525,= p.p.
De prijs is inclusief volpension en exclusief fris- en alcoholische dranken.