Classic Summercruise

fun since ’85

The way life should be

*breadcrumbs*

Hoe ziet de Classic Summercruise er uit?

Het schip ligt voor u klaar in de mooie haven van Harlingen. De schipper wijst u uw hut en maakt u wegwijs aan boord. Onder het genot van koffie, thee en Friese lekkernijen maakt u kennis met de andere gasten en de crew. Aan de hand van het weerbericht en de getijden, wordt de route voor de komende dagen gepland.
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt, op een van te voren afgesproken tijdstip, vertrekt het schip richting het Wad. Havens om naar toe te zeilen zijn bijvoorbeeld Texel, Vlieland en Terschelling. Het schip meert daar af in de gezellige havenplaatsjes en u kunt bijvoorbeeld op de fiets of scooter het eiland gaan verkennen. Ook zijn dit prachtige wandelgebieden, over het Wad, door bossen en duinen en dan eindigen op een gezellig terrasje met uitzicht over de Waddenzee.

Droogvallen met het schip op het Wad is ook zeker één van de reisdoelen; de schipper zal aan de hand van het getij en het weerbericht de juiste dag hiervoor uitzoeken. Hoe ziet zo’n droogvaldag eruit: het schip verlaat op een afgesproken tijdstip de haven en zeilt naar de toekomstige droogvalplek. Het anker gaat er in en nu is het wachten tot de ebstroom de zee meeneemt. Een prachtig moment om langzaam de zeebodem in zicht te krijgen en het schip op het zand voelen zakken. De schipper geeft aan wanneer u het schip kunt verlaten en wanneer u zeker weer terug aan boord moet komen. En dan…wandelen, slenteren en GENIETEN!!!
Wanneer aan het eind van uw tocht de skyline van de thuishaven weer in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee

De kombuiscrew zorgt de gehele dag voor u met heerlijke maaltijden en verrassende tussendoortjes. Fris en alcoholische drankjes zijn aan boord te koop.

Onze schepen voldoen aan de door het RIVM goedgekeurde protocollen m.b.t. COVID19 geschreven door de BBZ (beroepsvereniging Bruine Zeilvaart).

Datum en prijs

Maandagavond 26 juli, 20.00 uur t/m vrijdagmiddag 30 juli, 16.00 uur

Prijs per persoon €. 525,-
Dit is inclusief  het eten, dekbedden/handdoeken en Garantieregeling Pakketreizen
Fris en alcoholische dranken zijn tegen betaling aan boord te koop.