Rode Swan

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over stevenklipper Rode Swan

De stevenklipper Rode Swan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. Sinds het voorjaar van 2019 zijn Vincent en Dorette de trotse eigenaren van de Rode Swan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord; van april tot oktober zijn ze samen de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette varen niet alleen het schip, maar hebben ook tot doel gesteld hun gasten kennis te laten maken met de natuur(wonderen) van de Waddenzee en, voor wie dat wil, laten kennismaken met de kunst van het zeilen. Dit maakt de Rode Swan ideaal voor groepen die het zeilen en de natuur willen ontdekken en beleven. De Rode Swan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om alle zeilen bij te zetten. Tussen de individuele zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht.

Een snel schip met een modern en sfeervol dagverblijf

Door de zogenaamde holle romp van de Rode Swan is er veel ruimte binnen, met tot 2,5 meter stahoogte voorin. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge uit om te relaxen en gezellig met elkaar te eten. Het schip heeft 13 hutten met wastafel met koud en warm stromend water en een aparte ruimte met douches en toiletten. De volledig uitgeruste open keuken met een groot fornuis en oven staat in directe verbinding met het dagverblijf.

Wat er verder nog aanwezig op de zeilcharter Rode Swan:

  • 6-pits horeca-fornuis met oven
  • Koelkast (370L) met vriesvak (120 L)
  • Filterkoffiemachine, waterkoker en mixer
  • Biertapinstallatie
  • HDMI beamer
  • Gitaar
  • Spelletjes voor binnen en buiten
  • Zwemvesten/kinderzwemvesten

Vaargebied van de Rode Swan

De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Swan een ideaal schip voor het varen op het getijdewater van de Waddenzee en het IJsselmeer, met haar prachtige oud-Hollandse visssershavens. Wilt u meer informatie over het vaargebied van de Rode Swan klik dan hier.

Huidige positie Rode Swan

Prijzen Rode Swan 2024

Week 9500
Weekend 4400
Midweek ma.mo. 10 u. – vrij.mid. 16.00 u.
of zon.av 20 u. – vrij.mo. 9 u.
6450
Voorovernachting  500
Dagtocht 2990
weekend + 1 dag 6080
weekend + 2 dagen 6920
eindschoonmaak inclusief

De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting en brandstof.

U kunt bij de Rode Swan kiezen voor een dagtocht, weekend zeilen, langweekend, midweek, week of langer.

DIRECT BOEKEN OF MEER INFORMATIE?

Boek direct uw zeilreis op de stevenklipper Rode Swan. Heeft u nog vragen over het prachtige schip de Rode Swan, neem dan gerust contact met ons op. Wij bij de Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.