Oostzeevloot

fun since ’85

*breadcrumbs*

Ontdek onze Oostzeevloot

De smaak te pakken? Zeil over de Oostzee vanaf Kiel of Rostock

In samenwerking met onze Duitse partner Traditional Sailing Charter (TSC), kunnen wij u ook zeilreizen aanbieden over de Oostzee. Ook met het zeilen over de Oostzee, heeft u de mogelijkheid om mee te varen met een arrangement, of een schip met schipper te huren voor uw gezelschap. TSC biedt een grote variatie aan zeilreizen naar verschillende bestemmingen. Ga het avontuur tegemoet en ontdek nieuwe bestemmingen vanaf onze historische schepen. Hijs de zeilen!

Geschiedenis

Waar onze Waddenvloot bestaat uit platbodems, hebben de zeilschepen in de Oostzeevloot meer diepgang. Het zijn schoeners met een lange, smallere romp met spanten in een S vorm en een diepgaande kiel waardoor ze over de hele wereld populair waren als vrachtschepen en als kleine marineschepen. Hoewel de meeste schoeners 2 of 3 masten hebben, zijn er schepen met 6 of zelfs 7 masten gebouwd om als snelste de oceaan over te varen of de grootste lading te kunnen vervoeren. Net als alle andere vrachtschepen, werden ze ingehaald door gemotoriseerde schepen en tegen 1920 waren ze niet meer rendabel.

Voorzieningen op onze Oostzeeschepen

Alle schepen zijn modern ingericht, voorzien van CV in het gehele schip en ingedeeld in hutten met stapelbedden, wastafeltje en stopcontacten. Daarnaast zijn er douches en wc’s die u deelt met opvarenden. In de compleet ingerichte kombuis kan samen worden gekookt en de gezellige gemeenschappelijke ruimte biedt de mogelijkheid om te eten en ontspannen. Op veel schepen zijn faciliteiten zoals een USB-radio-CD speler, spelletjes, buitenspeelgoed, een muziekinstrument, boordbibliotheek en/of een bijbootje aanwezig.

Natuurlijk kunt u zelf helpen zeilen! Ervaring is niet nodig, de schipper en maat laten u zien hoe het moet. Vaart u mee met een arrangement? Dan kunt u een opgemaakt bed, handdoekenset en een gevulde koelkast en voorraadkast verwachten.

Vaargebied

Onze Oostzeevlootschepen doen allerlei Europeese havens aan. De meeste reizen vertrekken vanaf Rostock (DE) of Kiel (DE), maar ook Longyearbyen (Spitsbergen), Cherbourg (FR), Brest (FR), Ebeltoft (DK), Tromsø (Fin), Bodo (NO), Stockholm (Swe) staan op het programma als haven van afvaart of aankomst.

Aanbod zeilreizen naar de Oostzee

Wanneer u met een gezelschap, zoals uw familie, vriendengroep, vereniging of school een schip wilt huren, zijn de mogelijkheden voor zeilen over de Oostzee eindeloos. Samen met onze Engels-sprekende Duitse collega’s van TSC kunnen we het perfecte programma voor u samenstellen. Hoe lang duurt we reis, waar gaan we heen, welke verzorging kiest u… Samen zorgen we dat er aan alles gedacht is.

Bent u alleen, met zo’n tweeën of met een klein groepje, dan kunt u aansluiten bij onze zeilarrangementen over de Oostzee. Van 2 tot 17 dagen, er zit voor ieder wat wils tussen!

Direct boeken of meer informatie?

Met uw gezelschap genieten van zeilen over de Oostzee? Historische Zeilvaart Harlingen en TSC helpen u met de perfecte reis voor uw familie, vriendengroep, of bedrijf. Heeft u nog vragen over zeilen op de Oostzee? We staan u graag te woord.