Grootvorst

fun since ’85

*breadcrumbs*

Klipper Grootvorst

Varen met de Grootvorst

Een verblijf op de 40 meter lange driemastklipper Grootvorst is de perfecte combinatie van sportief zeilen met een luxe vijf sterren accommodatie. Schipper Dominik heet u van harte welkom!

Geschiedenis

De Grootvorst werd in 1896 oorspronkelijk als rivierklipper gebouwd en tot in de jaren dertig was zij een zeilend vrachtschip. In 1985 overkwam haar wat vele schepen overkwam: ze was niet meer rendabel als vrachtschip. Nog in datzelfde jaar is de Grootvorst compleet verbouwd tot een luxe zeilend passagiersschip. Ze kreeg drie masten met 520 m² zeil en het is nog steeds een prachtige zeilende driemastklipper. In 2022 is het schip overgegaan naar nieuwe eigenaren, met wie ze haar activiteiten als charterschip voortzet.

Indeling van de Grootvorst

Het bijzondere aan dit zeilschip is het luxueuze interieur, dat veel ruimte biedt aan allerlei groepen aan boord. Onze gasten hebben bij hun eerste stap aan boord van de Grootvorst altijd het gevoel dat ze in een ruim vakantiehuis staan en niet op een groot schip. Met vier zithoeken en een zeer groot, direct verbonden kombuis biedt het dagverblijf de perfecte gelegenheid om te koken, samen te zitten en te socializen. De Grootvorst biedt plaats aan 50 daggasten en slaapplaats voor 32 gasten in 4 vierpersoonshutten, 2 driepersoonshutten en 4 tweepersoonshutten, allen met eigen wastafeltje. Voor hen zijn 3 wc’s en 3 douches aanwezig. Er is één hut met tweepersoonsbed, wastafel en eigen badkamer met douche en wc.

Beneden is verder een comfortabel en gezellig dagverblijf met eet- en loungehoeken. Vanuit het dagverblijf en het dek van het schip heb je toegang tot een extra dekhuis, dat is uitgerust met tafels en banken. Dit is uniek voor dit type zeilschip. De keukenuitrusting laat de kok niets te wensen over: je vindt er een horecafornuis, oven, warmhoudkast, vaatwasser, biertap en gas-BBQ. Een grote koelcel en vaatwasser maken van de kombuis een professionele restaurantkeuken. Bovendien biedt de keuken veel aanrechtruimte om voor alle gasten met gemak te koken. Bovendeks nodigen een zithoek direct bij de gangen en vele andere zitmogelijkheden op het midden- en voordek u uit om volop te genieten van een dagje zeilen.

Overzicht van voorzieningen op de Grootvorst

 • Kombuis:
 • 6-pits gasfornuis
 • Gasbarbecue
 • Oven
 • Warmhoudkast
 • Koelcel
 • Vriezer
 • Vaatwasser
 • Biertap
 • Koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig) en waterkoker
 • Kookgerei en servies voor alle gasten
 • Gemeenschappelijke ruimte:
 • Stereo-installatie
 • Centrale verwarming in het gehele schip
 • Reddingsvesten en kinderreddingsvesten

Vaargebied

Met de Grootvorst kunt u uitvaren naar de Waddenzee en het IJsselmeer. De afvaarthaven van de Grootvorst is Harlingen.

Huidige Positie
Wilt u weten waar de Grootvorst zich op dit moment bevindt? Klik dan hier.

Huurprijzen 2024

Week 9600
Midweek ma. 10u – vr. 16u 6550
Midweek zo. 20u – vr. 16u 7280
Weekend 4850
Dagtocht 3360
Voor- of na-overnachting 730
Weekend + 1 dag 6320
Weekend + 2 dagen 7880
Eindschoonmaak inclusief

Langer dan een week zeilen behoort ook tot de mogelijkheden. De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting en brandstof.

Direct boeken of meer informatie?

Met uw gezelschap genieten van de Waddenzee of het IJsselmeer op de Grootvorst? Historische Zeilvaart Harlingen helpt u met het samenstellen van de perfecte reis voor uw familie, vriendengroep, school, vereniging of bedrijf. Heeft u nog vragen over zeilen of de Grootvorst? We staan u graag te woord.

De Grootvorst heeft ook een online shop! Hier vindt u bijvoorbeeld t-shirts en truien met ons mooie logo. Er bestaat ook de mogelijkheid om eigen tekst toe te voegen, zodat u bij uw zeilreis passende crew kleding kunt maken. Uw vind de shop hier:

https://klipper-grootvorst.myspreadshop.nl/