Confiance

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over zeetjalk de Confiance

De Confiance, een stalen Groninger zeetjalk, werd in 1901 gebouwd als éénmast zeilschip. Ze vervoerde uiteenlopende zaken als hout, natuursteen, graan, pelzen, steenkool en ijzer. Haar reizen brachten haar naar plaatsen in Scandinavië, Rusland, de Baltische Staten, Polen, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Dankzij haar afmetingen en strijkbare mast kon zij tot diep landinwaarts varen. De Confiance is een historische Tjalk van 25 meter.

Ze is in 2013 volledig verbouwd! Hierbij is veel rekening gehouden met wensen van gasten. Het schip is  voorzien van 9 hutten met in het totaal 22 bedden, een keuken en een ruime salon om te eten of tot rust te komen en er zijn natuurlijk de nodige sanitaire voorzieningen.
Een unieke locatie om met vrienden, familie, bedrijf, school, een of meerdere dagen te genieten van elkaar, de natuur en het zeilen.

De Confiance, een stevige tjalk, vaart al meer dan een eeuw over de zeeën en binnenwateren. Meevaren met zeilcharter de Confiance, dat is proeven aan oude tijden.

Een gezellig dagverblijf met houtkachel

De Confiance is in 2013/2014 grondig gerenoveerd en voorzien van nieuwe ruime hutten en sanitair. Ook het dagverblijf heeft een ware metamorfose ondergaan en beschikt over grote eettafels en een loungehoek. De keuken is voorzien van een complete inventaris. U zult zich hier snel thuis voelen. Neem hier een kijkje.

Wat is is er verder nog aanwezig op de Confiance:

  • Cd-radiospeler met MP3 aansluiting
  • Horecafornuis met oven.
  • Koel-vriescombinatie
  • Koffiezetapparaat
  • Zwemvesten/ kinderzwemvesten
  • Bijbootje
  • Wifi

Vaargebied van de Confiance

De thuishaven is Harlingen en van daar uit vaart de Confiance naar en over het IJsselmeer maar vooral over de Waddenzee. Droogvallen met het schip is een beleving die uniek is voor dit gebied. De Waddeneilanden kunnen ook worden bekeken, te voet of met de fiets, als u daar met de Confiance in de haven ligt.

Jan Willem Tetteroo is de eigenaar van de Confiance. Hij vaart al jaren op de Waddenzee en het IJsselmeer en is naast een ervaren schipper ook een uitstekend gastheer. Hij zal er alles aan doen om het u en uw groep naar de zin te maken.

Huidige positie Confiance

Prijzen Confiance 2024

Week 6670
Weekend 3300
Midweek ma. 10.00 u – vrij 16.00 uur of
zon. 20.00 uur – vrij. 09.00 uur.
4500
Voorovernachting   540
Dagtocht 2200
Weekend + 1 dag 4360
Weekend + 2 dagen 5450
eindschoonmaak   120
Inclusief dekbedden

DIRECT BOEKEN OF MEER INFORMATIE?

Boek direct uw zeilreis op de tjalk Confiance. Heeft u nog vragen over het prachtige schip Confiance, neem dan gerust contact met ons op.  De Historische Zeilvaart Harlingen helpt u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.