Noordfries

fun since ’85

*breadcrumbs*

Over oostzeetjalk Noordfries

De Noordfries is een stoere, snelle Oostzee-tjalk, gebouwd in 1896
Het voormalige vrachtschip is omgebouwd tot een comfortabel recreatieschip dat plaats biedt aan maximaal twintig personen.

Een snel schip met een modern en sfeervol dagverblijf

Benedendeks biedt de Noordfries een moderne, gezellige en vooral intieme sfeer aan haar gasten. Maar ook bovendeks is er genoeg te beleven. Naast een uiterst sfeervol dagverblijf, is de kombuis van de Noordfries ingericht met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden en nog veel meer.

Wat er verder nog aanwezig op de zeilcharter Noordfries:

  • 6-pits horeca-fornuis met oven
  • Koelkast
  • Barbecue
  • 2 buiten-gaspitten
  • Radio-CD-speler/USB
  • Spelletjes
  • Zwemvesten/kinderzwemvesten
  • Een bijbootje.

Vaargebied van de Noordfries

Een tocht met de Noordfries voert u door de mooiste gebieden van Nederland. De Waddenzee, het IJsselmeer en de binnenwateren.Door haar geringe diepgang zwerft de Noordfries gemakkelijk over het Wad. Zeilen op de Noordfries betekent droogvallen en genieten van ongekende zonsondergangen en vergezichten. Pittoreske havensteden bezoeken en de charme van de waddeneilanden beleven. Nederland zoals u het nooit eerder heeft gezien! Wilt u meer informatie over het vaargebied van de Noordfries klik dan hier.

Snelle zeiler

Deze goedgelijnde tjalk is een snelle zeiler en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. U kunt actief meezeilen met de professionele bemanning of lekker luieren aan dek. Zeilen op de Noordfries is zowel voor ervaren als onervaren zeilers een uitdaging.

Huidige positie Noordfries

Prijzen Noordfries 2023

Week 5690
Weekend 2820
Midweek ma.mo. 10 u. – vrij.mid. 16.00 u.
of zon.av 20 u. – vrij.mo. 9 u.
3710
Voorovernachting   460
Dagtocht 1860
weekend + 1 dag 3460
weekend + 2 dagen 4720
eindschoonmaak inclusief

De prijzen zijn inclusief bemanning, havengeld, toeristenbelasting, brandstof en eindschoonmaak.

U kunt bij de Noordfries kiezen voor een dagtocht, weekend zeilen, langweekend, midweek, week of langer.

DIRECT BOEKEN OF MEER INFORMATIE?

Boek direct uw zeilreis op de Oostzee-tjalk Noordfries. Heeft u nog vragen over het prachtige schip de Noordfries, neem dan gerust contact met ons op.  Wij bij de Historische Zeilvaart helpen u graag de perfecte zeilreis samen te stellen voor u en uw familie of vrienden.