Wadlopen met de Waddenvereniging

fun since ’85

Zeilen, droogvallen en wadlopen met de Waddenvereniging en Historische Zeilvaart Harlingen

*breadcrumbs*

Wadlopen met de Waddenvereniging en Historische Zeilvaart Harlingen

De Waddenvereniging werkt al bijna 30 jaar samen met Stichting Historische Zeilvaart Harlingen (SHZH). Zeilen biedt een unieke en authentieke ervaring van de Wadden: je staat in nauwe verbinding met de natuur en de elementen. Met de wind in de zeilen en het geluid van klotsend water ervaar je van heel dichtbij de rust en schoonheid van dit bijzondere Unesco Werelderfgoed, terwijl je tegelijkertijd geniet van het gevoel van vrijheid en avontuur dat zeilen met zich meebrengt.

Tijdens twee bijzondere zeilarrangementen worden speciale Werelderfgoedgidsen van de Waddenvereniging ingezet. Op deze reizen is er speciale aandacht voor de Waddenzee als Unesco Werelderfgoed. De gidsen nemen je mee het wad op en laten zien hoe bijzonder en uniek de natuur is die om onze bescherming vraagt! Het is een van deze laatste plekken in Nederland waar je zoveel rust, ruimte en natuur kunt ervaren. Onmisbaar voor de miljoenen vogels die er elk jaar neerstrijken, maar ook voor mensen. Meer kennis en bewustzijn over het Waddengebied, vergroot het draagvlak voor bescherming is onze overtuiging. Immers: Wat je lief is, wil je beschermen.

Wadlopen vanaf een drooggevallen schip, is niet te vergelijken met wadlopen vanaf de kust. Onze schepen liggen op een zandplaat, waardoor je niet te maken krijgt met slik en dieper water. Hierdoor is het een hele toegankelijke manier om Wadlopen eens te beleven.

Ontdek onze arrangementen waarbij de Werelderfgoedgidsen meevaren. We organiseren tochten gedurende het vaarseizoen!

Droogvallen en wadlopen

Altijd al eens willen droogvallen en wadlopen op het Wad? Ga een dagje mee zeilen op een prachtige historische platbodem, droogvallen bij een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel van op de zeebodem te lopen die net nog ver onder water stond! Deze magisch mooie reis is iets wat je absoluut eens gedaan moet hebben. Dit gezellige dagje uit is leuk en leerzaam voor alle leeftijden en geheel verzorgd.

Etmaal op de Waddenzee

Een etmaal lang op een historisch zeilschip van de Historische Zeilvaart waarbij je gaat zeilen, droogvallen, wadlopen met een ervaren Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging, slapen op zee, heerlijk eten. Leuk, leerzaam, avontuurlijk en gezelligheid: deze reis heeft het allemaal. Na deze 24 uur, voelt het alsof je minimaal een lang weekend weg bent geweest. De perfecte kennismaking met zeilen op het wad! Van verhalen over de zeebodem tot de sterrenhemel, de gidsen vertellen je er graag over.

Zorgeloos zeilen en wadlopen met de Waddenvereniging en Historische Zeilvaart Harlingen

Alle schippers binnen de coƶperatie houden zich aan de strenge veiligheidseisen van de Binnenschepenwet. Dat betekent dat het schip, alle tuigage (touwen), zeilen, motor, etc. regelmatig aan strenge controle onderworpen worden en dat de bemanning goed opgeleid is en zich houdt aan alle eisen. Bovendien ben je verzekerd door de verzekering Garantieregeling Pakketreizen.