Pinkstercruise

fun since ’85

Keep calm and cruise on.

*breadcrumbs*

Hoe ziet het zeilen met Pinksteren eruit?

U scheept in, op vrijdagavond 3 juni 2022,  in de prachtige havenstad Harlingen.
Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip, het leven aan boord en het zeilen.
’s Avonds kunt u nog even het sfeervolle Harlingen bekijken en op een terrasje aan de zee neerstrijken.

De volgende morgen, zaterdag 4 juni, na een stevig ontbijt, verlaten we de haven van Harlingen en zeilen richting de Waddeneilanden.
De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. Na de dag zeilen meert het schip af in de jachthaven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken. Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangenmenu en napraten met koffie en bonbons.

Zondag 5 juni, 1e Pinksterdag, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt het schip richting West-Terschelling, U zeilt door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, door de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag, na een mooie zeiltocht, meert u af in de haven van West-Terschelling. U kunt zo van het schip dit gezellige stadje inwandelen, een fiets huren of een terrasje pakken.
De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de dag wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Maandag 6 juni, 2e pinksterdag, vertrekt het schip in de loop van de morgen, zeilend richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg.
Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.
Een bijzondere reis, zeilen op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

Highlights Pinkstercruise
• Zeilen
• Heerlijk eten
• De eilanden verkennen
• Droogvallen op het Wad
• Ontspannen en actief
• Genieten van de natuur

Prijs Pinkstercruise 2022

Vrijdagavond 03-06-2022, 20.00 uur t/m maandagmiddag 06-06-2022, 16.00 uur
€. 420,- p.p.
Toeslag 1p-hut €. 150,-
U wordt met maximaal 1 persoon uit een ander huishouden in een 2 of 4 persoonshut ingedeeld.

De prijzen zijn inclusief: bemanning, brandstofkosten, toeristenbelasting, havengelden, Garantieregeling Pakketreizen, het eten, dekbedden en een handdoekenset.
Fris- en alcoholische drankjes zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar. Koffie, thee en melk zitten bij de prijs in.

Note: de definitieve route van de cruise wordt uiteindelijk vrijdagavond bij inschepen bepaald. De schipper heeft dan een actueel weerbericht voorhanden.