Pinkstercruise

fun since ’85

Zeilen met Pinksteren: de mooiste manier om van de lente te genieten.

*breadcrumbs*

Zeilen met Pinksteren

Stap aan boord van de Ideaal en bereid u voor op 3 dagen puur genieten. We leggen u graag in de watten met lekkere maaltijden, terwijl u geniet van het UNESCO werelderfgoed: de Waddenzee. Er wordt niet alleen gezeild, tijdens de cruise staan ook meerdere Waddenhavens op het programma.

Het programma van deze zomerse cruise over het Wad

Landrot, let op: een schip vaart waar de wind haar brengt. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld. Het exacte programma wordt aan boord pas bepaald aan de hand van het getij.

U wordt bij het ondergaan van de zon verwacht in de prachtige havenstad Harlingen. Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. De schipper geeft uitleg over het schip, het leven aan boord en de zeilreis waarna u uw intrek in de hut kunt nemen.

De volgende morgen, na een heerlijk ontbijt, verlaat het schip de haven van Harlingen en zeilen we richting de Waddeneilanden. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden, naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. Na de dag zeilen meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken. Terug aan boord wordt er geborreld met heerlijke hapjes, geniet u van een driegangenmenu kunt u van de avond genieten met koffie en bonbons.

Op 1e Pinksterdag vertrekt het schip richting West-Terschelling, u zeilt door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, door de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. Na deze prachtige zeiltocht meert het schip af in de haven van West-Terschelling. U kunt zo van het schip dit gezellige dorp inwandelen, een fiets huren of een terrasje pakken. De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de dag wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Op 2e pinksterdag vertrekt het schip in de loop van de morgen richting het Wad voor de laatst zeilreis van deze cruise. Heeft u al ervaren hoe het is om het zeil te hijsen? Dit is uw laatste kans. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannen vakantie achter de rug te hebben. Een bijzondere reis, zeilen op de ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa: de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

De verzorging

Tijdens deze reis geniet u van volpension. Alle maaltijden en tussendoortjes worden voor u verzorgd door de kok. Eventuele dieetwensen houden wij natuurlijk rekening mee. Water, thee, koffie en melk zijn inbegrepen. Frisdranken, limonade, bier en wijn kunnen per glas tegen schappelijke prijzen worden gekocht.

U verblijft in een hut met stapelbed, spiegel en wastafeltje. Het bed is alvast voor u opgemaakt en er liggen handdoeken voor u klaar. U kunt met één mede-opvarende van hetzelfde geslacht worden ingedeeld in een hut; u kunt ook, tegen een meerprijs, een hut voor uzelf reserveren. Indien u met meerdere personen boekt, delen wij u uiteraard bij hen in. Douches en toiletten deelt u met alle opvarenden. De gezamenlijke ruimte is voorzien van ruime zitgelegenheid, boeken en spelletjes. Op sommige schepen treft u een geluidsinstallatie en/of muziekinstrument aan.

Data en prijzen 2024

De haven van afvaart en aankomst van deze reis is Harlingen.

Data
Vrijdag 17 mei 20:00 t/m maandag 20 mei 16:00 op de Ideaal

Prijzen
Volwassenen: € 525,-
Toeslag 1-persoonshut  €175,-
U verblijft met maximaal 1 persoon van hetzelfde geslacht uit een ander gezelschap in een hut.

Inclusief maaltijden en tussendoortjes, koffie/thee/water, dekbed met beddengoed, handdoekenset. Fris en alcoholische dranken zijn tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. De prijs is tevens inclusief havengelden, touristenbelasting, eindschoonmaak en verzekering van de Garantieregeling Pakketreizen.

N.B. U kunt deze reizen boeken met maximaal 8 personen. Voor meer personen kunt u een schip huren exclusief voor uw gezelschap.

N.B. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om het schip te wijzigen naar een groter of kleiner schip.

Boeken en contact

Heeft u vragen over deze zeilreis met Pinksteren, zeilen of het programma? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw vragen. Heeft u algemene vragen over zeilen met een historisch schip? Lees dan zeker onze veelgestelde vragen en reizigersinformatie.

Voor het reserveren van een reis, meer informatie of een vrijblijvende optie, klikt u op één van de knoppen hieronder. Bellen mag natuurlijk ook.