Zeilreizen Wad en IJsselmeer

fun since ’85

De zilver gekopte golven kabbelen en als de zeilen bollen verdwijnen we in eindeloos blauw.

*breadcrumbs*

Zeilreizen Wad en IJsselmeer

Bij Historische Zeilvaart kunt u terecht voor een prachtige zeilreis naar de Wadden of het IJsselmeer. U kunt heerlijk op stap met vrienden of familie. Onze schepen zijn hier uitermate geschikt voor. Heerlijk ontspannen en toch actief met elkaar bezig zijn: het is de ideale combinatie voor een succesvolle familiedag, vriendenweekend, reünie, jubileum, bruiloft.

Wad en IJsselmeer

Harlingen is een uitstekende opstapplaats voor een korte of langere vakantie. Met de eeuwenoude Brandaris aan de horizon koerst u richting het IJsselmeer of de Waddeneilanden en natuurgebieden zoals het Griend en de Richel. Ons professionele team van schippers en matrozen staan klaar om u en uw groep een onvergetelijke reis te bezorgen.

Wadden

Wist u dat de Wadden in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed staat? Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee tot deze bijzondere lijst en daarmee staat de die op gelijke voet met wereldberoemde natuurgebieden als Yellowstone in de Verenigde Staten, het Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania. De Wadden is een erkend biologisch ecosysteem die alleen te vinden is aan de Nederlands-Duits-Deense Noordzeekust. Op de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar elke zes uur af, waardoor het landschap van moment tot moment verandert. Een uitgebreid stelsel van geulen wordt afgewisseld door drooggevallen zandplaten. Deze variatie aan landschappen maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied voor meer dan 10.000 vaak zeldzame plant- en diersoorten. U kunt bij Historische Zeilvaart ook zeilreizen naar het Wad en IJsselmeer boeken in combinatie met droogvallen en wadlopen. Kijk hier voor meer informatie.

IJsselmeer

De Zuiderzee werd IJsselmeer toen in 1932 op de plek waar nu het monument de Vlieter staat, de Afsluitdijk gesloten werd. Dit had grote gevolgen voor de vele Zuiderzeestadjes met hun actieve visserij. Langzaam werd zout water zoet en verdwenen de meeste vissersschepen.

Maar de prachtige IJsselmeerhavens bleven en er kwamen zelfs nieuwe bij. Vanuit Harlingen is het IJsselmeer, via de sluizen in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand, een uurtje varen. Na het achterlaten van het zoute water en het schutten door de sluis strekt zich een enorme wijde waterplas voor u uit.

Boek uw zeilreizen naar het Wad en IJsselmeer bij Historische Zeilvaart Harlingen

De mogelijkheden voor zeilreizen naar het Wad en IJsselmeer zijn eindeloos en daarom staan wij graag voor u klaar om uw te begeleiden met het samenstellen van de perfecte reis. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.